Tietoa
Tuoteluettelo

Miten valita kahvinkeitin


Moni meistä aloittaa päivänsä herkullisen kahvin kupilla, ja jokainen haluaisi ensimmäisten piristävän juoman hörppyjen olevan erityisiä. Tämän vuoksi on ehdottoman tärkeää valita parhaiten omia tarpeita vastaava kahvinkeitin ja nauttia täydellisen kahvin kupista joka aamu!

Nopea ja herkullinen kahvi

On sanottu, että juomalla veden kanssa haudutettua kahvia on vaikea aistia sen todellista aromia, mutta ammattikahvin maistajat maistavat kahvinsa juuri tällä tavalla. Tämä on erillinen rituaali, joka vaatii erityisolosuhteet: astiat, tarkka veden lämpötilan säätö, erityinen kahvinkeitin. Kotioloissa on lähes mahdotonta valmistaa täydellistä kahvijuomaa, mutta kahvinkeitin on kätevin tapa valmistaa nopeasti ja laadukkaasti hyvää kahvia itse.

Neljä tärkeintä tekijää

Maukasta kahvia valmistetaan yleensä huonolaatuisista tai vanhentuneista kahvipavuista, niiden väärästä karkeudesta (liian karkea tai liian hieno), kahvinkeitintä käyttävän henkilön taitamattomista käsistä ja - lopulta - huonosti valitusta kahvinkeittimestä. Koti- tai puoliautomaattista kahvinkeitintä käyttäessä ihmistekijästä tulee ratkaiseva. Tämä ei ole niin, kun kahvia valmistetaan automaattisella kahvinkeittimellä - epäsopivan hionnan tai väärän kahvin tiivistämisen tekijä eliminoidaan lähes sata prosenttia. Siksi jokainen kahvikuppi on yksinkertaisesti täydellinen! Yleensä laitteen hinta riippuu lisäominaisuuksista ja designista. Jos etsit laitetta, jolla valmistat vain mustaa tai espressokahvia, voit rohkeasti valita puoliautomaattiset De’Longhi kahvinkeittimet. Laitteella voit helposti säätää kahvin karkeutta, optimaalinen veden lämpötila on säädetty ja kahvin tiivistys on oikea.

Suosittelemme näitä kahvinkeittimiä:

      

      

Espressosta kuumaan suklaaseen

Kahvinkeittimen tärkein etu on, että se tuottaa hyvää espressoa ja mustaa kahvia. Nämä kaksi kahvityyppiä ovat kaikkien kahvijuomien perusta, joten sinun tarvitsee vain käyttää mielikuvitustasi ja voit nauttia suosikkikahvistasi. Kahvinkeitin valmistaa erinomaisesti cappuccinoa tai lattea. Cocktaileissa, jääpalat sekoitettuna kerman ja espresson kanssa, voit nauttia frappesta. Musta kahvi, maustettu viskillä ja päällystetty kermalla tai vaahdotetulla maidolla, voit nauttia irlantilaisesta kahvista. De'Longhi:lla on myös ainutlaatuinen "Primadonna Exclusive" -laite, joka valmistaa jopa kuumaa suklaata.

Nauti täydellisestä juomasta kotona

Automaattiset kahvinkeittimet jaetaan ammattilaisille ja kotitalouksille. Ensimmäiset voivat valmistaa jopa 200 kahvikuppia tunnissa, ne on tarkoitettu kahviloille, toimistoille. Kotitalouslaitteet ovat halvempia, koska ne sisältävät pienempiä määriä vettä ja kahvia, joten vähemmän juomaa valmistetaan. Kuitenkin jopa vaatimattomin kahvinkeitin ilahduttaa vieraitasi vahvalla juomalla. Riittää, kun täytät vesisäiliön, laitat kahvipavut erityiseen säiliöön, ja laite valmistaa kahvin 20-30 sekunnissa. Tänä aikana pavut jauhetaan ja tiivistetään, massa kostutetaan paljastamaan kahvin aromi. Sitten korkeapaineinen kuuma vesi vapautetaan. Juoma kaadetaan kuppiin. Paine on yksi tärkeimmistä laitteen parametreista, koska siitä riippuu kahvin vahvuus: mitä suurempi paine, sitä vahvempi ja tuoksuvampi juoma on. Hyödylliset aineet, eteeriset öljyt ja kofeiini eivät haihdu, juoma saa erittäin täyteläisen maun.

Yleensä laitteen hinta riippuu lisätoiminnoista ja muotoilusta. Jos henkilö etsii laitetta, jolla valmistetaan vain mustaa kahvia tai espressoa, hän voi rohkeasti valita jopa halvimman pitkät perinteet vaalivan ja samalla moderneja innovaatioita käyttöönotetavan italialaisen yrityksen De'Longhi-mallin - juoman laatu ei kärsi siitä. Gourmetit säätelevät papujen jauhamisen karkeutta, jauhetun kahvin määrää, koska se vaikuttaa juoman vahvuuteen ja aromiin.

Suurille perheille tai aina kiireisille ihmisille automaattiset laitteet, jotka voivat valmistaa kaksi kuppia espressoa kerralla, sopisivat parhaiten. Juoman aromi riippuu paitsi kahvin seoksen laadusta myös vedestä, joten useimmilla laitteilla on erityinen suodatin. Se poistaa kloorin maun ja pehmentää kovaa vettä. Näin vähennetään haitallisten aineiden pitoisuutta ja pidentää laitteen käyttöikää.

Oikea kahvi tarjoillaan lämpimässä astiassa, joten se säilyy kauemmin kuumana ja aromikkaana. Useimmilla nykyaikaisilla kahvinkeittimillä on kätevä alusta puhtaiden kuppiloiden lämmittämiseen. Astiat lämmitetään 40 asteen lämpötilaan, sitten niihin kaadetaan kahvia. Niille, jotka pitävät paksusta maitovaahdosta, kannattaa kiinnittää huomiota kahvinkeittimiin, joissa on cappuccinolle tarkoitettu lisävaruste. Jotkut laitteet imevät maidon automaattisesti maitopakkauksesta, toiset vatkavat vaahdon jo kupissa.

Viisi askelta satumaiseen nautintoon

1 vaihe

Kahvilaadun valinta

On olemassa monia kahvipapujen lajikkeita, paahtovaihtoehtoja ja muita makua määritteleviä tekijöitä, joten oman kahvisi löytäminen ei välttämättä ole niin helppoa. On yleisesti oletettu, että kahvin maku riippuu vain kahvipapujen lajikkeesta (arabica, robusta), mutta myös kahvin karkeudella on suuri vaikutus makuun. Kahvinkeittimien kanssa tämän tekijän hallinta on erittäin helppoa - "De'Longhi" kahvinkeittimen sisällä oleva ruostumattomasta teräksestä valmistettu kahvimylly jauhaa kahvipavut haluttuun karkeuteen.

2 vaihe

Veden laatu

Varmista, että kahvin keittämiseen käytetty vesi on sopivaa. Todellinen kahvin maku tulee esiin vain käyttämällä puhdasta, pehmeää, vähän suoloja sisältävää vettä. Kahvinkeittimen sisältämä suodatin takaa, että kahvin valmistuksessa käytetty vesi on aina parasta laatua.

3 vaihe

Hyödynnä kahvinkeitin

On virheellinen käsitys, että kahvinkeittimet ovat erittäin monimutkaisia, vievät paljon tilaa ja, mikä tärkeintä, ovat kalliita laitteita. Älä anna pettää itseäsi - kompakti, tarpeitasi vastaava kahvinkeitin on jokaisen saavutettavissa olevaan hintaan, ja sitä löytyy melkein jokaisesta kodista.

4 vaihe

Erilainen kahvi eri aikaan päivästä

Kahvinkeittimet tarjoavat sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden valmistaa useita erilaisia kahvijuomia. Nauti aamulla upeasta cappuccinosta paksun maidon vaahdon kera, nauti keskipäivällä silkinpehmeästä latte-kahvista ja koko päivän ja illan ajan maistele erittäin aromaattista, mutta vähän kofeiinia sisältävää espressoa.

5 vaihe

Nauti

Ota aikaa nauttia kahvin aromista, ihaile sen väriä, kiinnitä enemmän huomiota keskustelukumppaniisi ja itseesi. Kahvinjuontiprosessi on päivittäinen nautinto, aika, joka on omistettu sinulle, joten älä kiirehdi juomaan - menetät suurimman osan nautinnosta. "De'Longhi" ehdottaa, että luot oman unelmiesi kupin!

Miten valita kahvin lajike

Mahtava maku syntyy eri tavoilla

On olemassa noin 100 kahvipuulajia, mutta vain kaksi niistä ovat tärkeitä kahvin tuotannolle, ja ne kuuluvat arabian kahvipuun ja robusta-kahvipuun (Robusta) perheeseen. Arabian kahvipuu on tuottavampi, sen pavuilla on hienovaraisempi maku, ei niin kitkerä kuin robusta, siinä on 0,8–1,5 % kofeiinia. Arabica-pavut ovat yleensä makeampia, pehmeämmän makuja, joissa on sokerin, hedelmien ja marjojen sävyjä, suurempi happamuus. Robusta-kahvipuu on kestävämpi, se kasvaa siellä, missä arabica ei kasva - 200–600 metrin korkeudessa. Sen pavut ovat karkeampia ja suurempia kuin arabian kahvipuun pavut, ja niissä on noin kaksi kertaa enemmän kofeiinia - 1,7–3,5 %. Robusta on voimakkaamman, voimakkaamman maun mukainen, jossa on viljan makuja ja maapähkinän jälkimakua, enemmän kofeiinia, kermaisempi.

Kahvin pääominaisuudet

Täysi kehon tunne johtuu tietyistä paksuista, jotka johtuvat kahvin uutteessa olevista öljyemulsioista ja liukenemattomista aineista (joita kutsutaan kolloideiksi). Nämä aineet antavat juomalle suuren viskositeetin ja korkeimman tason aromin ja "kehon". Kermanvaahto on erinomaista, hienorakeista rakennetta, jossa ei ole halkeamia, joiden läpi näkyy musta kahvi, joka on vaahtojen alla.

Vaahto

Espresso-kahvin erityispiirre on kahvin vaahto, joka on jokaisen hyvän espresso-kahvikupin päällä. Sen tulisi olla 3-4 mm paksu, jotta haihtuvat aineet säilyisivät. Jopa paljaalla silmällä voidaan erottaa espresso-kahvissa hallitsevat kahvilajikkeet katsomalla vaahtoisen tekstuuri ja väri. Jos vaahto on pähkinänväristä, jolla on vaalea punainen sävy tummanruskeilla viivoilla ja hieno rakenne - espresso-kahvi on valmistettu käyttäen arabian kahvipapuja. Jos se on ruskea harmaan sävyillä, siinä ei ole hienoja tekstuureja ja suurempia kuplia on näkyvissä, kahviin käytettiin robusta-kahvipapuja.

Kahvin maku riippuu kolmesta päätekijästä, jotka tunnistavat makusensorimme: katkeruuden tunne, happamuus ja makeus. Kahvin katkeruus on pääsääntöisesti, erittäin luontainen juomalle. Toinen hallitseva kahvin maku elementti on sen happamuus, joka koetaan miellyttävänä, pistävänä tunteena, jota voidaan kuvata virkistävänä. Kahvin mausteisuus - kevyt, luonnollinen makeus - johtuu hyvästä paahdosta, jauhettamisesta ja juoman valmistuksesta. Espresson pitäisi olla tasapainoinen, harmoninen maku: mikään maku ei saisi peittää muita, ellei jokin niistä ole suosikki.

Tuoksu

Tuhannet hajumolekyylit antavat espressokahville sen tunnetun, intensiivisen aromin. Haju-aistimme voi tunnistaa monia aromaattisia ominaisuuksia, joita kahvi saa paahtamisen aikana. Kahvin alkuperästä, laadusta ja valmistuksesta riippuen voimme aistia karamellin ja viljan hajuja tai havaita kevyitä voita, vaniljaa ja kaakaoaromeja, jotka muistuttavat suklaata. Hienostuneet hedelmäiset aromit muistuttavat tuoreita sitrushedelmiä, kuivattuja hedelmiä tai kukkia. Kahvin vaahto voi olla hienovarainen paahdettujen pähkinöiden, mantelien tai hasselpähkinöiden tuoksu. Aromit voivat myös vaihdella itämaisten esanssien sävyistä voimakkaisiin puun, tupakan ja mausteiden, kuten pippurin, hajuihin.

CAFE MUSETTI

Torrefazione Musetti - yksi parhaista Italian kahvipaahtimoista, Euroopan 15. suurin, juhli 80-vuotisjuhlaa vuonna 2015. Musetti-kahvi on suosittu viidellä mantereella. Tämä kahvinvalmistaja on syvästi perinteikäs ja sillä on laaja kokemus huippulaadun kahvin paahtamisesta. Yritys puolustaa vastuullista ja reilua kauppaa sekä ekologiaa. Musetti espressokahvista nauttivat italialaiset ja kahvin ystävät monissa muissa maissa ravintoloissa, kahviloissa, toimistoissa ja kodeissa.

Prestige-Musetti-kahvi ja suurin ylpeys - Musetti Evoluzione -lajike. Tähän sekoitukseen käytetään vain huolellisesti valittuja Arabica-papuja Keski-Amerikasta. Paahtaminen tapahtuu pienissä erissä, prosessia huolellisesti valvoen. Evoluzione-papujen valmistuksessa osallistuvat kaikki vaiheet vain alan ammattilaiset. Näistä syistä prosessi on erittäin kallista, mutta tulos on erityinen seos, joka paljastaa kahvijuomassa samettisen ja harmonisen maun. Täyteläinen, aistillisesti täydellinen kahvi, jossa on suklaan ja hedelmäpunchin vivahteita, kirkastaa mielialaa ja ilahduttaa kahvin ystävän suuta, jättäen hienovaraisen, pitkäkestoisen jälkimaun. Musetti Evoluzione'n virheetön korkealaatuisuus on kiistatta arvostettu, myönnettäessä CSC-sertifikaatti.

Mauro CENTOPERCENTO

Hienostunut ja ainutlaatuinen sekoitus, jolla on kevyt, pehmeä ja mystinen maku sekä miellyttävä tuoksu. Pienen kofeiinipitoisuuden vuoksi tätä kahvia voi nauttia erittäin usein. Alkuperä ja sekoitus: Centopercento-linja on valmistettu 100% Arabica-papujen sekoituksesta. Pavut on valittu Etelä-Amerikan ja Brasilian kahviviljelmiltä. Ominaisuudet: keskitäyteläinen, tumma paahto. Havaittavissa on kevyt kukkien ja suklaan tuoksu. Kofeiinipitoisuus - 1,2-2 %.

Mauro PRESTIGE

Erittäin suosittu, italialaisluonteinen, perinteisen italialaisen espresson vahvuinen kahvi, jolla on pitkäkestoista pehmeää jälkimakua ja kohtalainen kofeiinipitoisuus. Tämä on erityinen sekoitus, jolla on vahva maku ja intensiivinen aromi, tarkoitettu todellisille kahvin ystäville. Alkuperä ja sekoitus: Kahvi on valmistettu huolellisesti valittujen 40% Arabica ja 60% Robusta-kahvipapujen sekoituksesta. Ominaisuudet: Erittäin paksu, keskipaahto kahvi. Havaittavissa on erittäin pehmeä suklaan ja kukkien tuoksu. Kofeiinipitoisuus - 1,2-2,2 %.

Mauro DE LUXE

Tämä kahvi on Mauro-kahviedustajien ylpeydenaihe. Se on linja, jolla on miellyttävä suklaan tuoksu, koska se kasvaa yleensä ympäröivänä kaakaoviljelmillä. De Luxe - on erityisen aromikas, makea makuinen sekoitus, jossa on vähän kofeiinia. Tämä kahvi on niille, jotka haluavat ainutlaatuisen maun. Alkuperä ja sekoitus: 70% Arabica ja 30% huippulaatuinen Robusta-kahvipapujen yhdistelmä. Pavut on valittu Brasilian, Keski-Amerikan ja Aasian kahviviljelmiltä. Ominaisuudet: keskitäyteläinen, keskipaahto. Havaittavissa on suklaan, kevyen kukkien ja hedelmien tuoksu. Kofeiinipitoisuus - 1,2-2 %.

Mauro CONCERTO

Erittäin hyvin tasapainotettu, aromikas sekoitus - 20% Arabica, 80% Robusta. Valmistettu pavuista, jotka on valittu parhaiden Aasian kahviplantaasien joukosta. Ominaisuudet: erittäin paksu, tumma paahto, voimakas ja aromikas. Lievä suklaan tuoksu havaittavissa. Alkuperä ja sekoitus: Kahvi on valmistettu tarkasti valituista 20% Arabica ja 80% Robusta kahvipavuista. Ominaisuudet: erittäin paksu, keskivahva paahto. Hyvin pehmeä suklaan ja kukkien tuoksu havaittavissa. Kofeiinipitoisuus - 1,5-2 %.

Reseptit

ESPRESSO (it. espresso - "puristettu") - tämä on hienovarainen makuinen, aromaattinen kahvi, joka on peitetty pähkinän värisellä vaahdolla. Tämä on vahva kahvi, tarjoillaan etukäteen lämmitetyissä pienissä kupeissa. Espresso-kahvi juodaan erittäin nopeasti. Juotuasi suussa jää miellyttävä maku. Tarjoillaan 60-90 ml kuppeissa paksuilla seinillä. Ainekset: 7-8 g jauhettua kahvia. Valmistus: purista 30 ml 20-30 sekunnin aikana.

RISTRETTO (it. Ristretto - "rajoitettu") - tämä on pieni erittäin aromikas kahvikuppi, joka on valmistettu hyvää espresso-pohjaa käyttäen. Tarjoillaan 60-90 ml:n kupeissa, joissa on lisäksi tarjolla lasillinen hiilihapotonta vettä. Ainekset: 7-8 g jauhettua kahvia. Valmistus: purista 15 ml 20-30 sekunnin aikana.

AMERIKKALAINEN KAHVI Ainekset: Espresso-kahvi, kuuma vesi. Valmistus: purista espresso isoon kuppiin ja tarjoile kuuma vesikannu vieressä.

KAHDEN ESPRESSON Ainekset: 14-16 g jauhettua kahvia. Valmistus: purista isoon kuppiin 60 ml 20-30 sekunnin aikana.

MACCHIATO valmistetaan espressopohjaiseen kahviin, johon lisätään ripaus vaahdotettua maitoa. Tämän kahvin valmistukseen tarvitset 7 g kahvia, 40 ml vettä ja 20 ml maitokermaa. Kahvi tarjoillaan 60-90 ml kupeissa.

ESPRESSO MACCHIATO Ainekset: Espresso-kahvi, maito. Valmistus: vaahdota maito ja kaada espresso-kahvin päälle.

CAPPUCCINO - vahva kahvi ripauksella maitoa. Tämä kahvi tarjoillaan isoissa kupeissa. Se valmistetaan 50 ml:sta kuumaa maitoa, noin 50 ml:sta maitovaahtoa ja 40 ml:sta aromikasta espressoa. Valmistettu juoma voidaan ripotella jauhetulla kanelilla tai raastetulla suklaalla. Ainekset: maito, espresso-kahvi. Valmistus: kaada varovasti vaahdotettu maito isoon kuppiin, johon olet puristanut espressokahvia.

WIENIN CAPPUCCINO Ainekset: maito, espresso-kahvi, vaahdotettu kerma, suklaarouhe. Valmistus: valmista cappuccinoa hieman alle kupin verran ja täytä loppuun asti vaahdotetulla kermalla. Koristele suklaarouheella tai murusilla.

CAFFE LATTE valmistetaan 30-40 ml espressokahvista. Valmiin espresson päälle kaadetaan noin 100 ml kuumaa maitoa. Ainekset: maito, espresso-kahvi. Valmistus: kaada kuuma maito valmiin espressokahvin päälle.

MAUSTETTU MAROCCHINO Ainekset: siirappi, maito, kaakao, espresso-kahvi, appelsiinin tai sitruunan kuoret. Valmistus: kaada 20 ml valitsemaasi siirappia kirkkaaseen lasikuppiin. Jatka sitten kuten Marocchino-kahvin valmistus.

MAROCCHINO PISTACHIOILLA Ainekset: pistaasinsiirappi, maito, kaakao, espresso-kahvi, vaahdotettu kerma, pistaasirouhe. Valmistus: kuten maustetussa Marocchino-kahvissa, mutta lisää vaahdotettu kerma ja korvaa siirappi pistaasinsiirapilla. Koristele pistaasirouheella.

MAROCCHINO Ainekset: maito, kaakao, espresso-kahvi. Valmistus: vaahdota maito ja kaada ¾ se kirkkaaseen lasikuppiin. Ripottele kaakaojauhetta, sitten purista espressokahvi valmiin maitovaahdon päälle. Lisää päälle pari lusikallista maitovaahtoa.

LATTE MACCHIATO valmistetaan espresso-kahvista, kuumasta maidosta ja vaahdotetusta maitokermasta. Tämän kahvin valmistukseen tarvitset 7 g kahvia, 40 ml vettä, 100 ml kuumaa maitoa ja 70 ml maitokermaa. Kahvi tarjoillaan 220 ml kupeissa. Ainekset: maito, espresso-kahvi. Valmistus: vaahdota lasiin kaadettu maito, kaada sitten hitaasti yksi espressokahvikupillinen, jotta kerrokset muodostuvat.

MOCACCINO Ainekset: maito, espresso-kahvi, suklaasiirappi. Valmistus: kuten Latte Macchiato, mutta ensin lasiin kaadetaan suklaasiirappia.

MOCACCINO KERMALLA Ainekset: maito, espresso-kahvi, suklaasiirappi, vaahdotettu kerma, suklaarouhe. Valmistus: kuten Mocaccino, mutta tee kuppi hieman vajaaksi ja täytä vaahdotetulla kermalla. Koristele suklaamuruilla tai rouheella.

MOCACCINO KERMALLA JA MINTULLA Ainekset: maito, espresso-kahvi, minttusiirappi, vaahdotettu kerma, tuore minttu. Valmistus: kuten Mocaccino kerma, mutta korvaa suklaa mintulla.

MOCACCINO KERMA JA HEDYELMÄT Ainesosat: maito, espresso-kahvi, siirappi, vispikerma, tuoreet hedelmät. Valmistus: sama kuin Mocaccino kermalla, mutta korvaa suklaa halutun hedelmän makuisella siirapilla. Koristele hedelmillä.


Seuraa BIGBOX.FI kampanjoita ja uutisia sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Bigbox | YouTube: Bigbox | Instagram: Bigbox | LinkedIn: Bigbox Bigbox arvostelut |