Tietoa
Tuoteluettelo

Paristot

Bigbox.fi verkkokauppa Paristot jota myy yksi suosituimmista valmistajista - Camelion, APC, everActive, VARTA, NITECORE. Paristot hinta(t) alkaen 1,07 €. Bigbox.fi:ssä on yli 323 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

Paristot

Paristot ovat yksi tärkeimmistä sähköenergian lähteistä monille kotitalouden, kodin ja vapaa-ajan laitteille. Niitä tarvitaan lähes kaikkeen ja usein, joten kotona suositellaan aina olevan vähintään muutama AA- ja AAA-kokoinen paristo, joita voit käyttää yllättävien tyhjenemisten yhteydessä. Bigbox-verkkokaupasta voit ostaa Duracellin, Energizerin, Panasonicin, Platinetin ja monia muita paristovalmistajia.

Valitessasi paristoja, tärkeintä on tietää, millaista tyyppiä tarvitaan. Kotitalouksissa ja lähes kaikilla muilla aloilla yleisesti käytetään pitkulaisia AAA- tai AA-kokoisia paristoja. Nämä paristot asetetaan kaukosäätimiin, peliohjaimiin, tavallisiin vaakoihin, digitaalisiin kelloihin, niitä voidaan käyttää termostaateissa, valaisimissa ja lähes kaikissa muissa sähkölaitteissa. Pyöreitä CR-tyypin paristoja käytetään myös usein. Niitä asetetaan yleensä pienempiin tai vähemmän energiaa kuluttaviin sähkölaitteisiin, kuten keittiövaa'at, lämpömittarit ja muut.

Lisäksi on niin kutsuttuja neliönmuotoisia tai 9V-paristoja. Niitä käytetään yleensä suuremmissa laitteissa, kuten savuilmaisimissa. Viimeisenä voimme mainita ulkoiset paristot, jotka on tarkoitettu virtalähteeksi niille laitteille, jotka eivät voi tällä hetkellä ladata normaalisti. Niin sanotut varavirtalähteet ovat yleensä tarkoitettu matkapuhelimien, navigaattoreiden tai vastaavien kannettavien laitteiden lataamiseen. Ulkoinen paristo ladataan pistorasiasta ja sitä käytetään tarpeen mukaan. Totuudenmukaisesti sanottuna siihen tarvitaan yleensä lisäkaapelia, jonka avulla puhelimen voi ladata.

Valitessaan tavallisia AA- tai AAA-kokoisia paristoja, monille herää kysymys - ovatko tavalliset tai ladattavat/akkuhybridiparistot parempia? Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Ennen kaikkea ladattavilla paristoilla on rajoituksensa. Jokaisen lataus- ja purkautumiskerran myötä niiden enimmäiskapasiteetti pienenee vähitellen. Esimerkiksi noin 250 latauskierroksen jälkeen on todennäköistä, että paristolla on vain noin 75-85% alkuperäisestä tehokkuudestaan. Tämän vuoksi ladattavat paristot heikkenevät ajan myötä. Tavalliset paristot sen sijaan ovat kertakäyttöisiä. Jos pelaat usein pelikonsolilla, sinulla on laite, joka tarvitsee paristoja ja käytät sitä jatkuvasti (esim. taskulamppu, ilmankostutin jne.), kannattaa ehdottomasti valita ladattavat paristot. Ajan myötä niiden kokonaiskustannukset todennäköisesti ovat pienemmät ja ne ovat hyödyllisempiä kuin tavalliset paristot. Totuudenmukaisesti on kuitenkin syytä muistaa, että akkujen latauslaite on lisäkustannus, joka tarvitaan paristojen lataamiseen.

Kaiken tämän ja paljon muuta löydät tuotekatalogistamme. Klikkaamalla kiinnostavien paristojen päälle voit saada tarkempia tietoja niistä: kapasiteetti, koko, tyyppi ja muut tiedot. Paristojen lisäksi tarjoamme myös laturit ja ulkoiset varavirtalähteet. Jokaisen tuotteen yhteydessä on myös tietoa odotetusta toimitusajasta. Älä unohda, että uutiskirjeen tilaajat saavat ensimmäisenä tietoa tarjouksista, joten paristoja ostetaan usein alennettuun hintaan. Kätevä tuotevertailu auttaa valitsemaan parhaat paristot nopeammin ja helpommin!