Tietoa
Tuoteluettelo

Hiomakoneet

Bigbox.fi verkkokauppa Hiomakoneet jota myy yksi suosituimmista valmistajista - No-Name, DeWalt, Makita, GRAPHITE, Bosch. Hiomakoneet hinta(t) alkaen 26,63 €. Bigbox.fi:ssä on yli 217 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

Kuinka valita hiomakone

Hiomakoneella voimme käsitellä erilaisia materiaaleja ja antaa niille täydellisen tasaisen pinnan. Tällainen laitteisto on varmasti hyödyllinen työkalupakissamme. Valmistajat tarjoavat erilaisia hiomakoneita. Kerromme, mihin teknisiin parametreihin kiinnittää huomiota ostaessasi niitä. Tässä opit, kuinka valita hiomakone erilaisiin tehtäviin.

Orbitointihiomakoneet

Ihanteellinen tasaisille ja hieman pyöristetyille pinnoille hiomiseen. Yleensä niissä on suorakulmainen jalka, joka voi olla myös neliö. Orbitointihiomakoneella voidaan ongelmitta hioa huonekaluja, työtasoja ja ovia. Se soveltuu suurempien pintojen hiomiseen. Ostaessasi tiettyä mallia kiinnitä huomiota hiomapadon kokoon. Tietenkin, mitä suurempi, sitä parempi. Laitteen valinta riippuu siitä, minkä kokoista pintaa aiot hiota. Teknillisissä tiedoissa tarkista myös värähtelyjen määrä minuutissa - sillä on vaikutusta hiomakoneen tehokkuuteen.

Delta-hiomakone

Festoolin kolmionmuotoisia hiomakoneita käytetään kulmien käsittelyyn sekä vaikeasti saavutettavien paikkojen ja kulmien hiomiseen. Kolmionmuotoisella hiomapadalla varustetut hiomakoneet ovat tehokkaita ja ergonomisia. Kolmionmuotoisilla hiomakoneilla voidaan pitkään ja optimaalisesti hioa erilaisia työkappaleita. Ne on tarkoitettu käytettäväksi työpajassa ja kohteessa hiottaessa ovikehyksiä, listoja, huonekalujen osia, ikkunakehyksiä, kaiteita, aitoja. Kolmionmuotoiset hiomakoneet ovat tarkkoja, kestäviä ja erityisen kestäviä.

Pneumaattinen hiomakone 

Käytetään usein ammatillisissa työpajoissa. Hiomakoneen toimintaan tarvitaan kompressori. Siksi tätä työkalua ei tarvitse liittää virtalähteeseen. Pneumaattista hiomakonetta valitessa on suositeltavaa kiinnittää huomiota levyn halkaisijaan. Sen koko vaikuttaa nopeampaan ja tehokkaampaan työskentelyyn. Yleisimmät mallit ovat 125 tai 150 mm halkaisijaltaan. 

Eksentrihiomakone 

Tunnetaan myös universaalina hiomakoneena. Suunniteltu tasaisille ja epätasaisille pinnoille hiomiseen. Tämä malli erottuu joustavalla jalalla, joka selviytyy helposti erilaisista työstettävistä kohoumista. Sitä voidaan käyttää sekä puu- että metallipinnoilla. 

Nauhahiomakone 

Käytetään suurten, tasojen ja puupintojen hiomiseen. Yleisimmät ammatillisissa tehtaissa. Se takaa nopean ja tarkan työn. Nauhahiomakonetta ostaessa on tärkeää kiinnittää huomiota nopeuteen – se voi olla jopa 420 m. Toinen parametri on nauhan mitat. Sen pituus vaikuttaa laitteen toimintaan. 

Kulmahiomakone 

Suunniteltu henkilöille, joilla on jo kokemusta tällaisesta laitteesta. Väärin käytettäessä kulmahiomakonetta voit nopeasti vahingoittaa puupintaa. Tällaisen mallin valinnassa on tärkeää tarkistaa moottorin teho ja levyn halkaisija.

Mihin kiinnittää huomiota ostaessa hiomakonetta? 

Laitteen teho vaikuttaa suoraan laitteen työnopeuteen ja tehokkuuteen. Mitä suurempi teho, sitä kovempaa materiaalia hiomakone voi käsitellä. Puupintojen hiomiseen riittää jopa 1000 W tehoinen malli. Vaativampiin töihin suositellaan tehokkaampia laitteita. Toinen kysymys on virtatyypin valinta. Yleisimmin valitaan sähköverkosta toimivia malleja, jotka on liitettävä sähköverkkoon. Näiden lisäksi on saatavilla pneumaattisia (käyttävät paineilmaa) tai hydraulisia hiomakoneita (käyttävät vakionopeudella toimivaa vesipumppua).