Tietoa
Tuoteluettelo

Miten valita sisäänrakennettu uuni

Keittiö on jokaisen perheen elämän tärkeä osa. Siellä valmistamme ruokaa, vietämme aikaa perheen tai ystävien kanssa ja nautimme erilaisten ruokien mausta. Uuni on yksi tärkeimmistä elementeistä keittiössä, joten toivomme, että löydät täältä tarvitsemasi tiedot uunia valitessasi.

Millaisia ​​uuneja on?

Ennen kaikkea sinun tulisi tietää, millaista uunia tarvitset, kuinka paljon tilaa sinulla on ja mikä muotoilu on sinulle sopivin.

Vapaasti seisovat uunit ja liesitasot. Tällä hetkellä on melko suosittua valita liesitaso, jossa on jo integroitu uuni. Tällaiset laitteet ovat käytännöllisiä, edullisia ja täyttävät kaikki emännän odotukset. Pienissä tiloissa voit myös valita pöydälle asetettavat uunit, jotka muistuttavat mikroaaltouuneja.

Upotettavat uunit. Nämä uunit upotetaan keittiön kalusteisiin - tason alle (mallit, jotka on asennettu lieden kanssa, käyttävät yhteistä hallintajärjestelmää) tai tasoon asennettavaan kaappiin. Näille uuneille on mukautettu yksilöllinen ohjaus. Upotettavilla uuneilla on myös muita etuja - niitä voidaan yhdistää muihin keittiölaitteisiin, kuten kahvinkeittimiin, mikroaaltouuneihin, lämmitys- ja tyhjiölaatikoihin.

Minkä kokoista uunia tarvitset?

Kuten aiemmin mainitsimme, arvioi tila kotona ja mittaa se ennen kuin valitset sinulle mieluisan mallin.

Vapaasti seisoville uuneille yleisimmin käytetään 50, 55 tai 60 cm leveitä standardeja. Arvioi myös uuden laitteen ympärille tarvittavan ylimääräisen tilan tarve - suositellaan noin 5 mm parempaa ilman kiertoa varten.

Upotettaville uuneille sovelletaan standardia 60 cm mittoja kaapeille, mutta niiden korkeus voi vaihdella - 45 cm:stä 90 cm:iin.

Valitessasi uunia, ota huomioon myös sen tilavuus:

  • 1-2 hengelle riittää täysin 35-50 litran uuni;
  • 3-4 hengen perheelle saattaa tarvita 40-70 litran uunia;
  • yli 4 hengen perheelle suositellaan vähintään 70 litran uunia.

Sähkö- vai kaasuliesi – mitä tyyppiä uunia valita?

Uunimallit voivat olla kaasukäyttöisiä, sähkökäyttöisiä tai yhdistettyjä. Mikä sopii sinulle parhaiten?

Sähköuunit. Nämä uunit kärsivät aiemmin yhdestä merkittävästä haitasta - ne lämpenivät hitaammin kuin kaasuliedet. Nykyaikaiset sähköuunit lämpenevät nopeasti ja niissä on laajat ohjausmahdollisuudet. Suosituimmissa uuneissa on ylä- ja alalämmittimet, hyvä ilmanvaihtojärjestelmä ja jotkut niistä sisältävät myös grillitoiminnon. Sähköuuneissa voi olla myös konvektiolämmityselementti, mikä tarkoittaa, että kuuma ilma jakautuu tasaisesti koko uuniin. Jos pidät leivonnaisten tai lihan valmistamisesta, tämä toiminto on hyödyllinen.

Kaasuliedet. Nämä uunit eivät pysty mittaamaan lämpötilaa tarkasti eivätkä säätämään sitä, joten ruoanlaitossa sinun on tarkkailtava sitä tarkemmin. Kaasuliedet sopivat erinomaisesti ruokalajeille, jotka tarvitsevat enemmän kosteutta (esim. pataruoat). Yksi näiden uunien tärkeimmistä eduista on alhaisemmat käyttökustannukset verrattuna sähköuuneihin. Miinuspuolena on, että niissä ei ole grillitoimintoa, ja ruoka ruskistuu huonommin kuin sähköuuneissa.

Sähköuunien tyypit: Perinteiset uunit. Yleensä niissä on ylä- ja alalämmittimet, mikä tarkoittaa, että kuuma ilma nousee ylöspäin uunin sisällä. Eri lämpötilatasot voidaan asettaa eri leivonnaisille.

Uunit, joissa on tuulettimet. Nämä uunit on varustettu erityisellä ilmankiertojärjestelmällä, joka varmistaa tasaisen lämpötilan kaikilla uunin tasoilla, mikä mahdollistaa samanlaisen lämmönjakautumisen. Tämä järjestelmä vähentää kypsennysaikaa.

Monitoimiuunit. Nämä mallit suorittavat ilmanvaihtojärjestelmää lukuun ottamatta myös muita toimintoja, kuten höyryttämistä, grillaamista tai lämmitystä. Ruoka kypsyy tasaisesti ja ruskistuu joka puolelta.

Kombiuunit. Nämä monitoimiuunit perustuvat höyryyn tai höyryyn ja kuumailmaan. Niissä valmistetut ruoat säilyvät mehukkaina ja kosteina - voit helposti valmistaa rapeakuorista leipää tai mehukasta ja rapeaa kananlihaa.

Uunin hoito

Jotta uuni pysyy puhtaana, sitä on puhdistettava säännöllisesti. Useimmat valmistajat ovat keksineet keinoja helpottaa siivoushommaa:

  • Keraaminen pinnoite. Laitteen seinät on päällystetty emalilla, joka estää likojen kertymisen.
  • Rasvat on helppo poistaa liinalla ja tavallisella puhdistusaineella. Katalyyttinen puhdistus. Lämmittämällä uuni 220 °C:seen katalyyttinen pinnoite hapettuu, jolloin kaikki rasvajäämät poistuvat.
  • Pyrolyyttinen puhdistus. Uuni lämpenee 500 °C:een asti. Kaikki lika ja rasvat palavat ja muuttuvat tuhkaksi. Sen voi helposti poistaa tavallisella liinalla.

Hyödyllisiä uunin toimintoja:

  • Tuuletin. Tasainen lämpötila koko uunissa; ruoanlaittoaika lyhenee kolmanneksella.
  • Nopea esilämmitys. Uunin esilämmitysaika lyhenee (200 °C:een lämpeneminen kestää 6 minuuttia).
  • Konvektiolämmityselementti. Lämpö jakautuu tasaisesti ja sopii erityisesti taikinapohjaisille ruoille. Voit myös kypsentää useita ruokia samanaikaisesti, lämmittää tai sulattaa tuotteita.
  • Grillaus ritilöillä. Ruoan pinta ruskistuu.
  • Höyrykypsennys. Terveyttä arvostaville - vähemmän rasvaa, ruoka pysyy mehukkaana, ei pala, ja eri ruokien valmistuksen aikana aromit eivät sekoitu.
  • Lämpömittari-anturi. Mahdollisuus seurata ruoan lämpötilaa ilman uunin luukkujen avaamista.
  • Ajastin. Kun ruoanlaitto on valmis, kuuluu äänimerkki, ja uuni sammuu automaattisesti.
  • Teleskooppiset liukukiskot. Raskaat ruoat tai astiat voi helposti vetää ulos uunista. Sisävalaistus. Mahdollisuus seurata koko kypsennysprosessia.
  • Kolminkertainen luukkulasitus. Suojaa mahdolliselta palamiselta. Usean kerroksen lasi pysyy viileänä ja auttaa suojaamaan perheen pienimpiä. Lasten lukitus. Voit olla rauhassa valmistaessasi ruokaa, lapset eivät avaa uunin luukkuja.

Seuraa BIGBOX.FI kampanjoita ja uutisia sosiaalisessa mediassa:

Facebook: Bigbox | YouTube: Bigbox | Instagram: Bigbox | LinkedIn: Bigbox Bigbox arvostelut |