Tietoa
Tuoteluettelo

Generaattorit

Bigbox.fi verkkokauppa Generaattorit jota myy yksi suosituimmista valmistajista - KÖNNER & SÖHNEN, No-Name, Daewoo, Fogo, Yato. Generaattorit hinta(t) alkaen 251,83 €. Bigbox.fi:ssä on yli 29 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

UKK

Toimitusaika on yleensä 1-3 työpäivää. Tarkemmat aikataulut saat kohdekohtaisesti.

Miten valita generaattori?

Generaattori on polttomoottorikäyttöinen laite, joka muuntaa mekaanisen energian sähköenergiaksi. Se koostuu polttomoottorista, generaattorista ja sähköliitäntäkotelosta, jossa on pistorasiat (230/400 V). Generaattorissa on myös kotelo, joka yhdistää kaikki nämä osat ja elektroniset lisälaitteet, kuten automaattisen jännitteensäätimen tai automaattisen varakytkentäpaneelin.

Generaattori tuottaa sähköä polttamalla bensiiniä tai dieselpolttoainetta polttomoottorissa. Liikkuvan generaattorin keskimääräinen teho on tyypillisesti 2-3 kW. Suuremmat ja paljon kalliimmat generaattorit voivat kuitenkin tuottaa jopa 7 kW tai enemmän. Valmistajat tarjoavat sekä yksi- että kolmivaihegeneraattoreita. Valinta riippuu yksittäisestä käyttäjästä ja sähkön tarpeesta.

Generaattorin rakenne

Tavallinen polttomoottorigeneraattori koostuu neljästä osasta: polttomoottorista, generaattorista, sähkönjakelulaatikosta ja kotelosta. Mallista riippuen siirrettävä generaattori voi painaa 20-100 kg. Mistä generaattorin yksittäiset osat vastaavat?

Polttomoottori

Käyttää akselin kautta generaattoria ja tuottaa sähköenergiaa. Generaattoreissa käytetään aina vakionopeusmoottoreita (pyörimisnopeus pysyy samalla tasolla riippumatta generaattorin nykyisestä kuormituksesta ja liitettyjen laitteiden energiankulutuksen tasosta. Tämä johtuu siitä, että moottori vastaa sähkövirran taajuuden vakauttamisesta.

Generaattori (vaihtovirtageneraattori)

Vastaa sähkön tuottamisesta. Jännite tuotetaan pyörittämällä käämiä sähkömagneettisessa kentässä. Itse generaattori koostuu staattorista (sylinterimäinen kotelo), mekaanisesta roottorista, moottorikäyttöisestä akselista ja käämistä.

Sähköinen jakelukotelo

Tähän asennetaan hallintalaitteet ja sähköliitännät. Siirrettävän generaattorin kotelo on yleensä vankkarakenteinen, mikä suojaa generaattoria vaurioilta ja helpottaa sen kuljettamista.

Minkä generaattorin minun pitäisi valita yksittäiseen talooni?  

Hyvän kotigeneraattorin on oltava hiljainen, helppokäyttöinen ja kätevä kuljettaa, ja sen on tuotettava riittävästi virtaa kotitalouden tärkeimpien sähkölaitteiden käyttämiseen. Pieni, yksivaiheinen bensiinigeneraattori, jonka teho on noin 2-3 kW, on siis ihanteellinen.  

Miksi näin? Koska saamme sellaisen hyvin kohtuulliseen hintaan. Sitä on helppo kuljettaa, se vie vähän tilaa ja se voi syöttää virtaa suurille sähkölaitteille, kuten boilerille, jääkaapille tai LED-valaistukselle. Generaattorin tehon tulisi olla 20-30 % suurempi kuin kaikkien siihen liitettyjen laitteiden teho. Kannattaa myös harkita mallia, jossa on automaattinen jännitteensäädin, jotta kodinkoneet, kuten televisiot ja tietokoneet, voivat käyttää generaattorin sähköä.

Mikä kolmivaihegeneraattori minun pitäisi valita kotiini?

Jos tarvitset kotiisi kolmivaihegeneraattorin, kannattaa harkita hybridimalleja, joissa on pistorasiat sekä 230 että 400 V:lle. Näin generaattori voi paitsi syöttää virtaa kodin sähköverkkoon myös toimia kolmivaiheisena virtalähteenä 400 V:n jännitteellä (esim. tehokkaampien rakennuskoneiden käyttämiseen). Tällaiset kolmivaihegeneraattorit ovat kalliimpia kuin yksivaiheiset mallit.

Minkä generaattorin valitsisin puutarhaani tai kotitilalleni?

Kevyt, kompakti, yksivaiheinen (230 V), bensiinimoottorilla varustettu malli on paras valinta. Generaattorin tehoksi riittää 2 kW. Sillä saa virtaa kiertävään jääkaappiin, televisioon, puhelimen tai kannettavan tietokoneen laturiin, radiosoittimeen ja kodin valaistukseen. 2 kW riittää pieniin johdollisiin sähkötyökaluihin, kuten kulmahiomakoneeseen tai porakoneeseen.

Yleiskatsaus generaattorin parametreihin

Kun tarkastellaan eri generaattoritarjouksia, on tärkeää tarkastella niiden tärkeimpiä teknisiä parametreja. Näin voit valita mallin, joka vastaa odotuksiasi ilman, että joudut maksamaan liikaa käyttämättömästä potentiaalista:

  • Maksimiteho - sen pitäisi olla enintään 30 % suurempi kuin niiden laitteiden määrä, jotka haluat liittää generaattoriin.

  • Jännite - saatavilla on yksivaiheisia (230 V) ja kolmivaiheisia (400 V) generaattoreita. Yksivaiheinen malli riittää kodinkoneiden varavirtalähteeksi.  

  • Moottorin tyyppi - bensiinimoottorit ovat hiljaisia, halvempia ja helpompia käyttää. Ne käynnistyvät myös paremmin alhaisissa lämpötiloissa. Dieselmoottorit ovat polttoainetehokkaampia ja kestävämpiä, mutta ne ovat meluisampia, kalliimpia ja paljon raskaampia.  

  • Pistorasiat - tarkistetaan, kuinka monta pistorasiaa tietyssä generaattorissa on ja kuinka hyvin ne on suojattu kosteudelta (IP-suojaustasot).

  • Käyntiaika - Tyypillisesti keskitason generaattori, jossa on täysi polttoainesäiliö, voi toimia yhtäjaksoisesti noin 12 tuntia. Käyttöaika riippuu suoraan moottorin iskutilavuudesta, nopeudesta ja polttoainesäiliön tilavuudesta.  

  • Käynnistys - halvemmat mallit edellyttävät moottorin käynnistämistä käsin (vetämällä käynnistysnarusta). Jos sinulla on varaa, kannattaa investoida malliin, jossa on integroitu akku ja sähkökäynnistin. Se käynnistyy napin painalluksella.

  • Paino ja kotelo - varmista, että generaattorin kotelo on suojattu kosteudelta ja pölyltä ja että se suojaa käyttäjää vahingossa tapahtuvalta kosketukselta liikkuviin osiin.

  • Jos aiot syöttää virtaa herkille elektroniikkalaitteille, kuten tietokoneille tai televisioille, kannattaa investoida laitteeseen, jossa on automaattinen jännitteen vakautusjärjestelmä. Tämä suojaa laitteita jännitteen vaihteluilta.