Tietoa
Tuoteluettelo

Hitsauskoneet

Bigbox.fi verkkokauppa Hitsauskoneet jota myy yksi suosituimmista valmistajista - HTW, DECA, ESAB, Stanley, Daewoo. Hitsauskoneet hinta(t) alkaen 4,05 €. Bigbox.fi:ssä on yli 32 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

UKK

Toimitusaika on yleensä 1-3 työpäivää. Tarkemmat aikataulut saat kohdekohtaisesti.

Kuinka valita hitsauslaite?

Hitsauslaite ei ole vain ammattilaisten työkalu. Minkälaista hitsauslaitetta kotikäyttäjän tulisi valita? Hitsauslaite on usein hyödyllinen erilaisissa töissä ja harrastusprojekteissa. Sen avulla voit hitsata portin saranoita, auton pakoputkea tai rikkoutunutta metalliesinettä. Sinun ei tarvitse etsiä työpajaa tai kutsua ammattilaista, voit itse kokeilla taitojasi.

Harrastajille tarkoitetut hitsauslaitteet

Hitsauslaitteet voidaan jakaa kahteen ryhmään:

  • Inverttihitsauslaitteet – kevyitä ja pieniä. Monimutkaisen rakenteensa vuoksi niitä on korjattava erikoistuneissa huoltokeskuksissa. Toisaalta ne ovat erittäin tehokkaita ja kestävät jännitehäiriöitä. Verrattuna muuntajahitsauslaitteisiin, ne kuluttavat vähän virtaa, ja lisäksi ne eivät ole herkkiä käytettävien elektroden laadulle.

  • Muuntajahitsauslaitteet – edullisia ja yksinkertaisella rakenteella. Tämä tuo mukanaan useita haittoja, kuten heikomman työskentelyvakautta, johon vaikuttaa virtalähde, suurten virrankulutusten, ja hitsauksen laatu riippuu käytettävien elektroden laadusta. Toisin kuin inverttihitsauslaitteet, ne eivät ole kovin herkkiä mekaanisille vaurioille. Koska valmistajat usein yliarvioivat teknisissä tiedoissa ilmoitetun tehon, on syytä noudattaa yksinkertaista sääntöä: mitä raskaampi hitsauslaite, sitä parempi sen muuntaja.

Inverteri- vai muuntajasuunnittelu hitsauslaite?

Inverterilaitteita käyttävät usein ammattilaiset ja edistyneet käyttäjät. Muuntajasuunnittelu hitsauslaitteet sopivat ihmisille, jotka tarvitsevat tällaista työkalua harvoin eivätkä halua käyttää ostamiseen suurta budjettia.

Hitsauskoneiden tyypit  

Markkinoilla on kolmenlaisia hitsauskoneita:  

MIG-MAG – hitsauksessa käytetään suojakaasuja. Ne soveltuvat hyvin paksumman alumiinin ja erilaisten metallien hitsaamiseen. Hitsauksen laatu on riittävä, erityisesti kotikäytössä. Tällaisia koneita voidaan varustaa:  

  • langansyöttönopeuden säädöllä  

  • pistehitsauksen kytkimellä  

  • kaasun testausfunktion  

  • langan testausfunktion

MMA - hitsausprosessi suoritetaan hiotulla elektrodilla. Ne ovat vähemmän tehokkaita, koska elektrodi on vaihdettava ja hitsauksen aikana syntynyt slaagi on poistettava. Kuitenkin tällainen laite toimii hyvin rajoitetuissa pääsyalueissa. Siitä löytyy seuraavat lisätoiminnot:

  • HOT START – käynnistyksen aikana virtaa nostetaan ja vasta tietyn ajan kuluttua palataan ennakkoon asetettuun arvoon. Tämän vuoksi elektrodi pysyy kuumana, tarttumista vältetään ja hitsauksen laatu paranee.

  • ARC FORCE – kaaren vakauttaminen

  • F.A.N – tuulettimen ohjaus

TIG – hitsaus suorittaminen volframielektrodilla, joka luo sähkökaaren metallien välille. TIG-menetelmällä saadaan aikaan korkealaatuinen hitsaussauma. Sitä käytetään alumiinin ja seosteräksen hitsaamiseen. Kaikissa TIG-hitsauslaitteissa on mahdollisuus vaihtaa MMA-tilaan. Laite voi sisältää lisätoimintoja:

  • Impulssi – käytetään kaaren kohdistamiseen materiaaliin ja sisältää impulssitaajuuden muuttamisen.

  • HF TIG – kaaren sytytys käyttämällä korkeataajuista virtaa. Mahdollistaa "puhtaan" hitsauksen aloittamisen.

  • AC/DC – työskentely vaihtovirralla. Tämä toiminto on hyödyllinen ohuen alumiinin hitsauksessa.

  • On myös yleisiä tai kolmonen yhdessä laitteita, joissa yhdistyvät kaikki edellä mainitut teknologiat. On kuitenkin syytä muistaa, että nämä mallit ovat pikemminkin vähäisen intensiivisyyden ja harvoin kotikäytössä käytettäviä.

Mihin hitsauslaitteen ominaisuuksiin kannattaa kiinnittää huomiota?  

Virran voimakkuus  

Hitsauslaitteen virran voimakkuus tulisi valita ottaen huomioon sähköasennuksen laatu ja intensiivisyys, jolla laitetta käytetään. Tämä vaikuttaa myös hitsattavien materiaalien paksuuteen: mitä paksumpia ne ovat, sitä suurempi virran voimakkuus laitteen tulisi olla. Se vaikuttaa suoraan työkalun tehoon. Siksi voidaan erottaa kolme hitsauslaitteiden ryhmää:  

  • harrastelijamallit – joissa on pieni teho, tarkoitettu satunnaiseen ja ei-intensiiviseen hitsaukseen  

  • Jopa 250 A – käytetään ohuiden ja pienten osien hitsaamiseen. Usein tavataan tuotantolaitoksissa  

  • yli 250 A – teollisuudessa käytettävä ammattimainen laitteisto.

Tehokkuus (työsyklin aikana)  

Erittäin tärkeä parametri, joka osoittaa toimintakeston 10 minuutin työsyklin aikana. Valmistajat esittävät tiedot prosentteina, esimerkiksi 70 % tehokkuus tarkoittaa, että hitsauslaite toimii 7 minuuttia ja sen jälkeen on jäähdytettävä 3 minuuttia.  

Pääasiallinen työsykli (ja siten vähimmäis) on 35 % - tämän tyyppiset hitsauskoneet kuuluvat puoliprofessionaaliseen varustukseen. Tehokkuus kasvaa, kun käyttäjä vähentää hitsausvirtaa. Jos työsykliä ei ole mainittu hitsauslaitteen teknisissä tiedoissa, vältä sen ostamista.

Vielas syöttölaite  

Soveltuu MIG-MAG hitsauskoneille. Syöttömekanismi voi olla valmistettu:  

  • muovista – sopii erinomaisesti kotitalouskäyttöön, kun tarvitaan enintään 5 kg langan kelaa  

  • metallista – ne ovat kestävämpiä, voidaan asentaa 15 kg painava kela  

  • Syöttölaite voi myös olla:  

  • integroitu (kompaktissa hitsauskoneissa)  

  • eristetty – tämän ratkaisun ansiosta hitsaaja voi olla etäällä lähteestä. Liitä vain riittävän pitkä kaapeli (se voi olla jopa 30 metriä).

Mobiliteetti  

Käyttäessäsi hitsauskonetta on syytä harkita, tarvitsetko mobiilin laitteen, joka on kevyt ja voi mahtua pienempi määrä lankaa syöttölaitteeseen, vai riittääkö paikallinen ratkaisu pyörillä, jotta laitetta olisi helppo kuljettaa, mutta joudut rajoittumaan lyhyempään hitsauspolttimeen.  

Virtalähde  

Hitsauskoneet voivat olla 230 V tai 400 V jännitteellä. Ensimmäiset on tarkoitettu yksivaiheiseen verkkoon, kun taas jälkimmäiset kolmihaaraiseen verkkoon. Myös saatavilla on vaiheiden vaihto-ominaisuudella varustettu laite, joka voi käyttää sekä 230 V että 400 V vaiheita. Minkälaista hitsauskonetta valita, riippuu suuresti siitä, minkä tyyppinen sähköverkko on käytössä kotona tai työpajassa.  

Elektrodin halkaisija  

Hitsattavan materiaalin paksuus riippuu elektrodin halkaisijasta. Mitä paksumpi materiaali, sitä suuremman halkaisijan elektrodi tarvitaan. Esimerkiksi 2,0 mm halkaisijaltaan oleva elektrodilla voidaan hitsata 2,5-3,5 mm paksuista materiaalia. Lisäksi hitsauskoneen teho riippuu elektrodista. Yksinkertaisuuden vuoksi oletetaan, että yhtä millimetriä kohden tarvitaan noin 40-50 A.