Tietoa
Tuoteluettelo

Jiirisaha

Bigbox.fi verkkokauppa Jiirisaha jota myy yksi suosituimmista valmistajista - WILPU, Makita, Bosch, SKIL_RED, DeWalt. Jiirisaha hinta(t) alkaen 2,82 €. Bigbox.fi:ssä on yli 106 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

UKK

Toimitusaika on yleensä 1-3 työpäivää. Tarkemmat aikataulut saat kohdekohtaisesti.

Valmistajat tarjoavat erilaisia jyrsinmalleja ja hintatasoja. Se on hyödyllinen työkalu remonttitöihin ja erilaisiin tee-se-itse -kotitehtäviin. Mitä asioita sinun tulisi ottaa huomioon ostaessasi sitä? 

Jyrsin on erittäin monipuolinen laite. Se hallitsee helposti erilaisten paksuuksien ja tiheyksien puuta, ja sopivilla terillä voidaan sahata myös metallia, lasikuitua tai kipsilevyä. Täältä löydät tietoa erilaisista jyrsinmalleista ja siihen, mihin töihin ne sopivat. Saat myös selville, mihin toimintoihin ja lisävarusteisiin kannattaa kiinnittää huomiota valitessasi uutta työkalua. 

Mihin jyrsintä käytetään? 

Jyrsin on tarkoitettu erilaisten materiaalien sahaamiseen. Sähkökäyttöinen moottori liikuttaa sahan teriä korkeataajuisilla takaisinliikkeillä. Työkalun tyypistä ja sahattavan materiaalin lajista riippuen sahaussyvyys voi olla useita senttimetrejä, ja nopeus jopa useita metrejä minuutissa. Tämän vuoksi näitä sahoja käytetään usein tilanteissa, joissa on tarpeen käsitellä useita työkappaleita, ja aika sekä tarkkuus ovat erittäin tärkeitä.

Verta verta kampinallisiin hiomakoneisiin tai sahat, kapeasahat erottuvat ensisijaisesti erittäin tarkalla hallinnalla. Siksi näillä työkaluilla voidaan tehdä tarkkoja suoria ja kaarevia, hyvin monimutkaisia leikkauksia. Kapeasaha on erittäin hyödyllinen lattialaattojen leikkaamisessa. Ne on helppo muotoilla huoneen ääriviivojen mukaan, leikkaamalla nišejä putkille ja muotoilemalla viistoja reunoja. 

Pysyvät ammattilaisille tarkoitetut kapeasahat ovat yleensä käytössä työpajoissa ja tuotantotiloissa. Niillä voidaan nopeasti ja tarkasti leikata puuta tai laminoituja levyjä, metallilevyjä tai muoviosia. Kapeasahoja voivat käyttää myös rakentajat, puusepät, muiden alojen edustajat ja tietysti harrastajat. Tällaisella työkalulla on helppo valmistella kipsilevyjä, tehdä reikiä kaapeleille ja putkille.

Miten valita oikea terätyyppi?

Voidaan erottaa kolme päätyyppiä. Yleisimmät ovat T-kiinnitysjärjestelmä, hieman harvinaisempi T2 ja U-kiinnitysjärjestelmä. Terien valinnassa on erittäin tärkeää valita sellaiset, jotka sopivat laitteeseesi. Muuten, vaikka onnistuisitkin asentamaan ne, riski on, että saha toimii väärin ja voi jopa olla vaarallinen. Ei ole vähemmän tärkeää valita sahalaitteen lisävarusteet työn tarkoituksen mukaan. Yleisluonteiset terät, jotka yleensä sisältyvät laitepakettiin, ovat hyvä lähtökohta, mutta ne eivät selviydy monimutkaisemmista tehtävistä.

Erityiset vaihdettavat sahalaitteet on suunniteltu puulle, lattialevyille, teräkselle, tiilille, laastille ja muille materiaaleille. Löydät myös teriä, jotka on suunniteltu tarkkoihin, suoriin tai kaareviin leikkauksiin. Sahalaitteiden valmistuksessa käytetään erilaisia metalliseoksia, ja hammastuksen koko ja väli vaihtelevat.

Sahaustyypit – kuinka valita oikea?

Sahoja voidaan jakaa kahteen kategoriaan virtalähteen tyypin mukaan. Akkuporatun sahat eivät ole rajoitettuja johdoilla, joten tällaiset laitteet soveltuvat työskentelyyn kaukana virtalähteestä, esimerkiksi puutarhassa. Kuitenkin akkukäyttöisen sahan teho ja leikkaussyvyys ovat hieman pienempiä. Johdolliset mallit toimivat vain, kun ne ovat kytkettynä sähköverkkoon. Ne ovat kuitenkin tehokkaampia ja voivat työskennellä katkeamatta paljon pidempään.

Toimintatavan mukaan sahat jaotellaan:

  • Pöytäsahoihin, joita käytetään usein tehtaissa ja puusepänverstaissa, joissa työskennellään suurikokoisen puutavaran kanssa. Näillä koneilla voidaan tehdä erittäin tarkkoja leikkauksia ja viiltoja.

  • Käsisahoihin, joilla voi olla erilaisia kahvatyyppejä.

Jokainen sahatyyppi on suunniteltu vastaamaan erilaisten töiden vaatimuksia. Siksi valitse sahan malli ottaen huomioon, mitä tehtäviä aiot sille asettaa.