Tietoa
Tuoteluettelo

Beko Liesitasot

Bigbox.fi verkkokauppa Liesitasot jota myy yksi suosituimmista valmistajista - Beko. Beko Liesitasot hinta(t) alkaen 87,36 €. Bigbox.fi:ssä on yli 40 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

Kuinka valita keittotaso?

Täältä löydät kaiken tarvittavan tiedon, joka auttaa sinua valitsemaan sähkö- tai kaasukeittotason.

Keittotasojen tyypit

Upotettavat keittotasot voivat olla joko sähköisiä tai kaasulla toimivia. Lisäksi sähköiset uunit, vaikka ne näyttävät samankaltaisilta, voivat käyttää eri teknologioita.

  • Induktiokeittotasot. Nopeimmin toimiva, taloudellisin ja turvallisin keittotason tyyppi. Laite luo voimakkaan magneettikentän, joka kuumentaa astiaa, ei keittotason pintaa. Jos perinteisten sähköisten keittotasojen energiankulutus on 50 %, niin induktiokeittotasojen se on vain noin 10 %. Lisäksi induktiokeittotaso voi tarkasti hallita lämpötilaa ja yhdistää useita keittoalueita yhdeksi suureksi vyöhykkeeksi.

  • Keraamiset keittotasot. Keraamisessa keittotasossa on perinteinen sähköinen lämmityselementti, joten ruoka kuumennetaan keittotason alustan kautta. Ruokaa valmistettaessa keittotason pinta kuumenee voimakkaasti ja jäähtyy hitaasti. Toisin kuin induktiokeittotasot, jotka voivat käyttää vain magneettisia kattiloita, keraamiset keittotasot kuumentavat kaikenlaisia astioita.

  • Kaasukeittotasot. Ne valmistavat ruokaa aidolla liekillä. Automaattinen sytytysmekanismi yksinkertaistaa niiden käyttöä. Retro-, teollisuus- tai minimalistisen tyylinen kaasukeittotaso voi olla keittiön sisustuksen kohokohta aivan kuten induktio- tai keraamiset vaihtoehdot.

  • Yhdistetyt keittotasot. Yhdistävät sähkö- ja kaasukeittotasojen parhaat ominaisuudet. Tämä laite mahdollistaa tehokkaan induktiolämmityksen ja syvän itämaisen "wok"-pannun käytön samanaikaisesti.

Keittotasojen koot

Keittotason koon voi valita omien tarpeiden ja keittiön koon mukaan. Pääparametri, joka määrittää keittotason koon, on sen leveys.

  • 30-45 cm. Pieneen keittiöön tai keittiömoduulin syvennykseen voi valita pienen, 30-45 cm leveän keittotason, jossa on kaksi pystysuoraa keittoaluetta.

  • 60 cm. Tällaiset keittotasot sopivat täydellisesti mihin tahansa keittiöön. Niissä on 4 keittoaluetta, jotka riittävät sekä päivittäiseen ruoanlaittoon että erityistilanteisiin.

  • 75 cm. Jos ruoanlaitto on intohimosi, valitse suuri ja joustava 75 cm leveä keittotaso, jossa on ylimääräinen keittoalue.

  • 80 cm. Suurimmissa keittotasoissa on eniten keittoalueita. Lisäksi niillä on kätevää käyttää suurikokoisia astioita, pannuja ja leivinvuokia.

Keittotason hallinta

Kaasukeittotasot hallitaan kääntyvillä nuppeilla, kun taas sähköisiä hallitaan yleensä kosketuspainikkeilla ja liukusäätimillä. Eniten hallintamahdollisuuksia on induktiomalleilla, jotka mahdollistavat tarkan lämpötason valinnan. Näissä voi olla myös ruoan lämmitys- tai erittäin nopean kiehumisen toimintoja. Lisäksi on mahdollista yhdistää useita keittoalueita yhdeksi suureksi vyöhykkeeksi. On erittäin hyödyllistä, jos keittotaso näyttää kuumat alueet visuaalisesti, mikä vähentää riskiä koskettaa kuumaa pintaa vahingossa.

Sähköliitännän teho

Sähkökeittotasoissa voi olla erilaisia sähköliitäntöjä. Riippuen liitännän tehosta, jotkut keittotasot kytketään kolmivaihevirtaan, kun taas toiset toimivat yksivaiheisella virralla (tavallisesta pistorasiasta). Jos kodissasi ei ole kolmivaihevirtaa, ennen keittotason valintaa on selvitettävä, voiko sellaisen asentaa vai onko tyytyminen yksinkertaiseen sähköliitäntään.

Yksivaiheliitäntää käyttävää keittotasoa kannattaa harkita vain, jos muita vaihtoehtoja ei ole tai erittäin pienessä asunnossa, jossa ruoanlaitto ei ole prioriteetti. Kolmivaiheliitäntä on optimaalinen ratkaisu, sillä keittotaso on yksi voimakkaimmista kodinkoneista.

Yksivaiheisen liitännän teho ei ehkä riitä, erityisesti jos aiot käyttää kaikkia keittoalueita samanaikaisesti muiden laitteiden, kuten liesituulettimen, uunin, jääkaapin, astianpesukoneen tai keittimien, kanssa.

"Flex"-alue

"Flex"-toiminto mahdollistaa useiden induktiokeittoalueiden yhdistämisen yhdeksi suureksi vyöhykkeeksi, jolla voi valmistaa ruokaa käyttäen suuria astioita ja leivinvuokia. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen, kun valmistetaan ruokaa koko perheelle tai monimutkaisempia ruokalajeja.

"Wok"-toiminto

Itämainen "wok"-pannu käyttää erittäin kuumaa liekkiä ja vaatii syvemmän keittoalueen. Jos aiot käyttää tätä ruoanlaittotapaa, valitse keittotaso, jossa on "Wok"-toiminto.

Integroitu liesituuletin

Keittotaso integroidulla liesituulettimella mahdollistaa tyylikkään keittiön sisustuksen, jossa ei ole massiivisia riippurakenteita. Integroidut liesituulettimet voivat olla erilaista tyyppiä: toiset asennetaan työtason alle, toiset käyttävät ulosvedettäviä mekanismeja.