Tietoa
Tuoteluettelo

Lg Televisio

Bigbox.fi verkkokauppa Televisio jota myy yksi suosituimmista valmistajista - Lg. Lg Televisio hinta(t) alkaen 188,10 €. Bigbox.fi:ssä on yli 85 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

Miten valitsen television?

Mikä on 4K UHD? Mitä eroja televisioruutujen välillä on ja minkä kokoinen televisio sopii parhaiten huoneeseesi? Miksi jotkut televisiot sopivat pelaajille ja toiset eivät niinkään? Selvitä vastaukset näihin ja muihin kysymyksiin tästä ostajan oppaasta.

Televisio on merkittävä hankinta, joka kestää monta vuotta, joten on tärkeää valita oikea televisio. Tässä ostajan oppaassa kerrotaan tärkeimmät parametrit, jotka kannattaa ottaa huomioon televisiota hankittaessa. Siinä vastataan myös yleisimpiin kysymyksiin, joita ostajat kysyvät ja joita sinäkin todennäköisesti kysyt.

Minkä kokoinen televisio on paras?

Mitä suurempaa televisiota valitset, sitä parempi. Siksi kannattaa valita suurin televisio, jonka budjetti ja kodin sisustus sallivat. Kannattaa myös ottaa huomioon etäisyys, jolta aiot katsella televisioruutua. Kaikkein vaikuttavin visuaalinen vaikutus saavutetaan, kun se kattaa 40° näkökentästäsi. Optimaalisen etäisyyden löydät kertomalla television läpimitan (tuumina) luvulla 3. Tämän kaavan mukaan 75-tuumaista televisiota on paras katsella noin 2,25 metrin etäisyydeltä, kun taas 55-tuumaista televisiota voi katsella 1,65-1,7 metrin etäisyydeltä.

Näytön lävistäjä

Katseluetäisyys

55 (140 cm)

1,65 m

65 (165 cm)

1,95 m

75 (190 cm)

2,25 m

85 (215 cm)

2,55 m

Jopa 55 tuumaa

Tähän luokkaan kuuluvat sekä edulliset että suhteellisen kalliit erikoistuneet OLED-televisiot, joita voidaan käyttää monitorin tai pelinäytön sijasta. Valitsemalla edullisen vaihtoehdon et todennäköisesti saa uusimpia ratkaisuja ja parasta suorituskykyä. Se sopii kuitenkin erinomaisesti lastenhuoneeseen tai keittiöön.

55 tuuman televisio

Tämä televisio sopii keskimääräiseen huoneeseen, mutta jos sinulla on suurempi tila, kannattaa valita suurempi televisio. Televisioissa on usein pienet jalat, jotka on sijoitettu näytön kummallekin puolelle. Vähintään 55-tuumainen malli ei mahdu pienelle pöydälle. Jos et siis aio kiinnittää televisiota seinälle, muista mitata jalustan leveys varmistaaksesi, että se mahtuu valitsemaasi tilaan.

65 tuuman televisio

Tämä on hyvä valinta suurempiin olohuoneisiin tai huoneisiin, joissa useat ihmiset katsovat televisiota samanaikaisesti. Nämä televisiot tarjoavat parhaan vastineen rahalle. Siksi ne ovat oikea valinta elokuva- ja urheilulähetystoiminnan harjoittajille. Ne ovat hyvä valinta niille, jotka aikovat päivittää vanhan televisionsa.

75" ja suuremmat

Suosittelemme, että tämän kokoiset ja sitä suuremmat televisiot sijoitetaan suureen huoneeseen. Ne sopivat erinomaisesti kotiteatteriin. Kun kuitenkin valitset halvimman 75 tuuman lävistäjän ja pienemmän mutta teknisesti kehittyneemmän mallin välillä, kannattaa valita jälkimmäinen, sillä suurella näytöllä kaikki sen puutteet, kuten matala katselukulma tai epätasainen taustavalo, näkyvät hyvin.

Mikä on näytön tarkkuus?

Näytön resoluutio tarkoittaa sen sisältämien pikselien määrää. Mitä enemmän pikseleitä, sitä yksityiskohtaisempi kuva näytöllä on. Varsinkin kun katsot sitä läheltä. Tällä hetkellä tarjolla olevissa televisioissa käytetään yleensä yhtä kolmesta suosituimmasta kuvaresoluutiosta:

  • Full HD tai FHD (1920 x 1080 pikseliä), jota käytetään edelleen edullisissa ja pienikokoisissa televisioissa.

  • 4K UHD (3840 x 2160 pikseliä) - tässä on neljä kertaa enemmän pikseleitä kuin FHD:ssä ja 8 megapikselin valokuvan tarkkuus.

  • 8K UHD (7680 x 4320 pikseliä) on television uusin resoluutiostandardi. 8K-näytössä on neljä kertaa enemmän pikseleitä kuin 4K-versiossa ja jopa 16 kertaa enemmän kuin FHD-versiossa.

Minkä resoluution näyttö minun pitäisi valita? Useimmissa tapauksissa 4K on optimaalinen valinta. Tämä sopii parhaiten 50-75 tuuman lävistäjällä varustettuihin televisioihin. FHD on taantuva standardi, jota löytyy vain halvimmista pienikokoisista televisioista ja videoprojektoreista, kun taas 8K-resoluution edut näkyvät vain erittäin suurilla näytöillä varustetuissa malleissa.

Taustavalaistut ja taustavalaistut näytöt

Vaikka kaikki nykyaikaiset televisiot ovat litteitä, niissä käytetään eri tekniikoita. LED-pohjaisissa näytöissä käytetään taustavaloa, kun taas OLED- ja Micro LED -näytöt koostuvat itsevalaisevista pisteistä, eivätkä ne tarvitse taustavaloa. OLED- ja Micro LED -televisioiden kontrasti on ääretön, mustan värintoisto on täydellinen ja näytön vaaleat ja tummat elementit eivät vaikuta toisiinsa. LED-näytöillä näytettävän kuvan laatu taas riippuu suuresti käytetyn taustavalon tyypistä:

Reunan valaistus

Käytetään tyypillisesti alemman hintaluokan tai erittäin ohuissa LED-televisioissa. LEDit on asennettu näytön reunoille, joten niiden on vaikea valaista tasaisesti koko näytön aluetta. Tämä haitta on erityisen tuntuva suurten läpimittojen malleissa. Varsinkin, kun katsot televisioruutua pimeässä ympäristössä.

Vyöhykevalaistus

Tässä tapauksessa valaistuselementit on jaettu tasaisesti koko näytön alueelle. Valaistuksen tasaisuus riippuu käytettyjen elementtien määrästä ja niiden ryhmittelyominaisuuksista.

Paikallinen himmennys

Tämän tekniikan avulla voit säätää LED-taustavalaistuksen voimakkuutta kehyksen tummilla ja vaaleilla alueilla. Yhdessä vyöhykevalaistuksen kanssa tämän ratkaisun avulla voidaan lisätä kuvan kontrastia ja vähentää kirkkaiden pikseleiden aiheuttamaa valosaastetta tummilla taustoilla, mikä on enemmän tai vähemmän yleistä kaikille taustavalaistuille näytöille.

Mini-LED-näytöt

Mini-LED-näytöt käyttävät kehittynyttä versiota vyöhykevalaistuksesta ja paikallisesta himmennyksestä. Tällaisten näyttöjen taustavalaistus koostuu tuhansista yksittäisiin vyöhykkeisiin ryhmitellyistä LED-elementeistä, joiden kirkkautta säädetään jatkuvasti näytettävän kehyksen tarpeiden mukaan. Se on täysin himmeä tummilla taustoilla ja täysin valaistu kehyksen valoisilla alueilla. Mini-LED-tekniikkaa käytetään huippuluokan LED-malleissa yhdessä muiden kuvanlaadun parannusten kanssa.

Taustavalottomat OLED- ja Micro LED -näytöt asettavat standardin kuvan kontrastin, laajojen katselukulmien ja mustan kuvan toistamisen suhteen:

OLED-näytöt

OLED-näytöissä käytetään orgaanisia valoa lähettäviä diodeja (LED), jotka tuottavat oman valonsa ja valaisevat jokaisen pikselin itsenäisesti ilman ylimääräistä taustavaloa. Nämä televisiomallit ovat erittäin ohuita, kuluttavat vähemmän sähköä ja tuottavat rikkaat värit. Niiden kirkkaus on kuitenkin heikompi kuin huippuluokan LED-mallien, joten niiden edut näkyvät parhaiten hämärässä ympäristössä.

Mikro-LED-näytöt

Mikro-LED-näytöt koostuvat erittäin kestävistä epäorgaanisista LEDeistä. Tässä tekniikassa yhdistyvät OLED- ja LED-tekniikan edut - täydellinen kontrasti ja korkea kirkkaus. Valmistajat tarjoavat tällä hetkellä kuitenkin vain erittäin suuren läpimitan Micro LED -malleja, jotka ovat erittäin kalliita.

Mikä on kvanttipisteteknologia?

Kvanttipistetekniikka otettiin käyttöön LED-televisioissa, mutta viime vuosina se on löytänyt tiensä joihinkin OLED-televisiomalleihin. Quantum Dot on näytön lisäkerros, joka koostuu mikroskooppisen pienistä piihiukkasista. Näillä hiukkasilla on mielenkiintoinen ominaisuus: kun ne altistetaan siniselle valolle, ne hehkuvat vihreinä tai punaisina erittäin voimakkaasti. Kvanttihiukkaskerroksella varustetuissa näytöissä on näin ollen erittäin suuri kirkkaus ja tarkka värintoisto.

Kvanttipisteteknologiaa käyttävät eri valmistajat. Korealainen Samsung, joka esitteli kvanttipisteteknologian maailmalle, käyttää sitä QLED- (LED + kvanttipiste), Neo QLED- (Mini-LED + kvanttipiste) ja QD-OLED- (OLED + kvanttipiste) televisiomalleissaan.

Miten valitsen pelitelevision?

Pelaaminen suurella televisioruudulla - mikä voisi olla parempaa! Varsinkin kun uudet televisiot on suunniteltu pelaajia ajatellen. Kaikki televisiot eivät kuitenkaan sovellu yhtä hyvin tällaiseen viihteeseen. Mitä kannattaa ottaa huomioon pelitelevisiota valittaessa?

Tuloviive

Televisiolähetyksiin ja elokuviin tarkoitettu televisio ei voi mennä mihinkään nopeasti. Se valmistelee videosignaalin huolellisesti niin, että se näyttää ruudulla mahdollisimman hyvältä. Siksi ei ole suuri ongelma, jos kuva näkyy ruudulla 120-150 millisekunnin viiveellä. Tällainen viive on kuitenkin täysin sopimaton tietokonepeleihin. Kuvittele, miltä sinusta tuntuisi, jos hahmosi reagoisi aina konsolin tai näppäimistön painikkeisiin sekunnin kymmenesosan tai jopa viidesosan viiveellä!

Siksi viive on pidettävä mahdollisimman alhaisena, jotta pelaaminen olisi sujuvaa PlayStation 5:llä, Xbox Series X:llä ja nykyaikaisilla tietokoneilla. Monet ihmiset eivät tunne eroa, kun signaalin viive ylittää 40 ms:n rajan, mutta kun se saavuttaa 20 ms:n rajan, se on salamannopeaa.

Kuvan tarkkuus ja kuvataajuus

Korkea resoluutio takaa kuvan yksityiskohdat ja korkea kuvataajuus takaa sujuvan toiminnan. Kuvataajuus on erityisen tärkeä nopeatempoisissa toimintakohtauksissa, sillä se ratkaisee, välkkyykö tai sumentuuko kuva ruudulla. Pelitelevision vähimmäisvaatimukset ovat Full HD (1920×1080 pikseliä) 120 kuvan sekuntinopeudella (1080p @ 120 Hz).

PlayStation 5- ja Xbox Series X -pelikonsolien ja seuraavan sukupolven näytönohjainten julkaisun myötä 4K-tarkkuudesta 120 kuvan sekuntinopeudella (4K @ 120 Hz) on tullut uusi pelikuvan laadun standardi. Jos siis aiot ostaa uuden konsolin tai pelitietokoneen, varmista, että hankit television, joka pystyy näyttämään tämän laadun. Onneksi valtaosalla myymälämme televisioista on tämä laatu.

Tarvitsetko 8K-televisiota pelaamiseen?

8K-pelaamisen aikakausi lähestyy vääjäämättä. PlayStation 5 ja Xbox Series X -pelikonsolit ja uusien näytönohjainten omistajat saavat kokea ne ensimmäisenä. Nykyaikaiset 8K-televisiot näyttävät korkeimman resoluution (7680 × 4320 pikseliä) 24, 30 ja 60 kuvan sekuntinopeudella (8K @ 60 Hz). Niissä on myös erittäin tehokkaat prosessorit, jotka selviytyvät helposti kaikista 4K-pelaamisen vaatimuksista (4K @ 120 Hz). Pelitelevisiota valitessasi ei siis tarvitse tyytyä 4K-malliin.

Huomioitavat tekniikat

Tässä kerromme, mitä teknisiä ominaisuuksia kannattaa ottaa huomioon, kun valitset uutta pelitelevisiota:

  • HDMI 2.1 -liitäntä. HDMI on liitin, joka välittää video- ja äänisignaaleja. Jos aiot pelata 4K-pelejä 120 kuvaa sekunnissa, tarvitset television, jossa on vähintään yksi HDMI 2.1 -liitäntä. Tämä liitinversio tarjoaa riittävän tiedonkulun tällaista kuvanlaatua varten, ja sen avulla voit käyttää lisäominaisuuksia, jotka ovat hyödyllisiä peliharrastajalle.

  • VRR - muuttuva videon virkistystaajuus. Variable Refresh Rate -tekniikka tarjoaa sulavampaa ja sujuvampaa pelaamista. Se sovittaa pelitietokoneen tai -konsolin ruudunpäivitysnopeuden TV-ruudun ruudunpäivitysnopeuteen. Pelin tarpeista riippuen televisio voi toimia 60 Hz:n, 100 Hz:n tai 120 Hz:n taajuudella.

  • ALLM - Automaattinen matala jakotila. ALLM-teknologia valitsee televisiollesi parhaan toimintatilan varmistaakseen tasaisen ja tasaisen kuvan ja minimoidakseen viiveen. ALLM-yhteensopivissa televisioissa se aktivoituu valitsemalla Gaming Mode (Pelitila).

  • eARC-ääniprotokolla. Enhanced Audio Return Channel löytyy televisioista, joissa on HDMI 2.0- ja HDMI 2.1 -liitäntä. Tämä protokolla laajentaa HDMI-liitännän ominaisuuksia ja mahdollistaa erittäin korkealaatuisen surround-äänen siirtämisen HDMI-kaapelia pitkin kotiteatterijärjestelmän tai soundbar-tyyppisen kaiutinjärjestelmän liittämiseksi. eARC-äänensiirrolle on ominaista matala viive ja vähäinen pakkaus. eARC mahdollistaa jopa 32 äänikanavan tai jopa 8 pakkaamattoman ääniraidan siirtämisen 24-bittisellä / 192 kHz:n bittinopeudella.

  • FreeSync ja G-SYNC: Nämä ovat AMD:n (FreeSync) ja Nvidian (G-SYNC) kehittämiä tekniikoita, jotka koordinoivat tietokoneen näytönohjaimen ja näytön suorituskykyä. Näytönohjain tuottaa eri määrän ruutuja joka sekunti, joten kun näyttö toimii kiinteällä nopeudella, joitakin ruutuja joudutaan ohittamaan tai luomaan keinotekoisesti. Tämä aiheuttaa sen, että kuva nykii, sataa tai hajoaa erillisiksi palasiksi. FreeSync- ja G-SYNC-yhteensopivat televisiot ja näytöt sitovat videon toistotaajuuden näytönohjaimen taajuuteen ja muuttavat dynaamisesti toistettavien kuvien määrää sen tarpeiden mukaan.

HDR - korkea dynaaminen alue

HDR:n avulla kuvan tummimmat osat näyttävät entistäkin tummemmilta ja kirkkaimmat osat entistäkin kirkkaammilta. Se tuo kuvassa esiin yksityiskohtia, jotka aiemmin hämärtyivät yksivärisiksi pisteiksi. HDR:n avulla voit havaita varjoissa piilevän vihollisen ja auringon valaisemassa horisontissa väijyvän tarkka-ampujan. Lisäksi HDR saa kuvan näyttämään paljon luonnollisemmalta ja realistisemmalta katsojan silmissä.

Tällä hetkellä on useita kilpailevia HDR-standardeja, kuten HDR10, HDR10+, HLG ja Dolby Vision. Virallinen tuki standardeille ei kuitenkaan riitä. Tarvitset kontrastikkaan ja kirkkaan näytön, jotta HDR näkyy täydessä loistossaan. OLED-näytöt tarjoavat parhaan kontrastin ja täydellisen mustan, ja uusimmat QLED-mallit päihittävät kaikki kilpailijat suurimman kirkkauden luokassa.

Älytelevisio

Nykyaikaista televisiota ei voi kuvitella ilman verkkoviihdettä ja sovelluksia, joiden avulla voit katsella YouTuben, Netflixin, ja muiden palveluntarjoajien sisältöä. TV-valmistajat tarjoavat erilaisia älytelevisiojärjestelmiä:

TIZEN

Kaikki Samsungin televisiot käyttävät TIZEN-käyttöjärjestelmää.

WebOS

Tätä käyttöjärjestelmää käyttävät kaikki LG:n televisiot.

Google TV

Televisioiden Android-versio toimii Sonyn, Xiaomin ja joidenkin Philipsin mallien kanssa.

VIDAA

Tämä älytelevisiojärjestelmä on tarkoitettu Hisense-televisioille.

Kaikilla valmistajilla on sovelluskaupat, joista löydät suosituimmat sovellukset. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden suoratoistaa kuvia puhelimesta ja muista laitteista suurelle näytölle. Jos television tarjoamat älykkäät ominaisuudet eivät riitä, niitä voidaan laajentaa liittämällä televisioon ulkoinen digisovitin, kuten Google Chromecast, Nvidia Shield tai Xiaomi TV Box.

TV-liittimet

Televisio on laite, jonka ostamme moneksi vuodeksi, joten on erittäin tärkeää, että siinä on kaikki tarvittavat liitännät.

  • HDMI on liitäntä video- ja äänitietojen digitaalista siirtoa varten. Sitä käytetään digisovittimien, tietokoneiden ja pelikonsolien liittämiseen. Uudessa televisiossa on oltava vähintään 3-4 käytettävissä olevaa HDMI-liitäntää. On hyvä, jos televisio tukee HDMI 2.1 -standardia, joka tuottaa 4K-videota 120 kuvaa sekunnissa ja huolehtii alhaisista osaväliajoista.  

  • USB 3.0 -liittimet ulkoisen median (kiintolevyt ja muistitikut) liittämistä varten. Useimmat seuraavan sukupolven televisiot voivat toistaa niihin tallennettuja elokuvia, musiikkia ja valokuvia. Televisiossa on oltava vähintään 2 USB-porttia.

  • Digitaalinen äänilähtö ulkoisen äänijärjestelmän liittämistä varten.

  • Wi-Fi- ja verkkoliitäntä. Voit muodostaa Internet-yhteyden joko langattomasti tai verkkokaapelilla. Langallinen yhteys tarjoaa vakaimman yhteyden ja takaa parhaan lähetyslaadun, kun taas Wi-Fi tarjoaa maksimaalisen mukavuuden, koska se ei vaadi johtoja.

  • Bluetooth-yhteys. Tarvitset tätä yhteyttä langattomien kuulokkeiden ja kaukosäätimien liittämiseen.

  • Analogiset liitännät (RCA tai SCART). Analogiset liitännät ovat hyödyllisiä, jos haluat liittää vanhan videonauhurin tai pelikonsolin televisioon.

Jos aiot ripustaa television seinälle, varmista, että kaapin sivuilla on riittävästi liittimiä, sillä takapistorasioiden käyttö voi olla todella vaikeaa, kun televisio roikkuu.

Mistä tiedän, kuinka paljon sähköä televisioni kuluttaa?

Saat vastauksen tähän kysymykseen katsomalla energiatehokkuusmerkintää. Maaliskuusta 2021 alkaen televisioiden ja monitorien energiatehokkuus luokitellaan kirjainasteikolla A-G. Merkinnässä ilmoitetaan myös kokonaisenergiankulutus 1000 käyttötuntia kohti.

  • QR-koodi

  • Tuotteelle määritetty energiatehokkuusluokka

  • Uusi energiatehokkuusasteikko

  • Virrankulutus 1000 tuntia SDR (Standard Dynamic Range) -katselua kohden.

  • Virrankulutus 1000 tuntia kohden HDR-katselussa (High Dynamic Range).

  • Näytön lävistäjä (cm, tuumaa) ja näytön vaaka- ja pystysuora resoluutio (pikseliä).

Kuinka paljon televisio maksaa?

Kun valitset televisiota, näet myymälöissämme varsin erilaisia hintoja. Se riippuu näytön tyypistä, lävistäjästä, lisäominaisuuksista ja valmistajasta. Televisioiden hinnat muuttuvat jatkuvasti. Tässä osiossa kerrotaan, mitä voit odottaa saavasi rahoillesi ja miten budjetoida televisiota valitessasi.

Alle 500 euroa

Voit valita suuremman kuvaruudun läpimitan tai vaihtoehtoja, joissa on parempi kuvanlaatu. Voit mahtua tähän budjettiin valitsemalla 50 tuuman QLED-mallin tai perusmallin, jossa on 65 tuuman näyttö. Pieni 32-43 tuuman televisio tulee paljon halvemmaksi rikkomatta pankkia.

500-1000 euroa

Tähän hintaluokkaan kuuluvat halvimmat Quantum Dot -kerroksella ja Mini-LED-taustavalolla varustetut mallit sekä jotkut OLED-televisiot. Näytön lävistäjä vaihtelee 43 ja 75 tuuman välillä ominaisuuksien ja tekniikoiden joukosta riippuen.

Yli 1 000 euroa

Useimmat OLED- ja Quantum Dot -televisiot, joissa on Mini-LED-taustavalo, kuuluvat tähän hintaluokkaan.

Lisääänentoistojärjestelmä

Valmistajat tarjoavat erittäin ohuita televisioita. Vaikka ne näyttävät todella vaikuttavilta, näissä televisioissa ei ole tilaa tehokkaille kaiuttimille. Jos siis haluat nauttia elokuvien, urheilun tai konserttien katselusta, kannattaa investoida heti ylimääräiseen äänentoistojärjestelmään.