Tietoa
Tuoteluettelo

Kuivausrummut

Bigbox.fi verkkokauppa Kuivausrummut jota myy yksi suosituimmista valmistajista - Electrolux, Samsung, Bosch, AEG, Beko. Kuivausrummut hinta(t) alkaen 206,53 €. Bigbox.fi:ssä on yli 119 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

Kuinka valita pyykinkuivaaja?

Tämä katsaus auttaa sinua ymmärtämään pyykinkuivaajien toimintaperiaatteet ja valitsemaan mallin, joka parhaiten täyttää tarpeesi.

Pyykinkuivaajatyypit

Valmistajat tarjoavat erilaisia ​​pyykinkuivaajatyyppejä:

  • Ilmastoidut kuivaajat. Tällaiset laitteet imevät ilmaa, lämmittävät sen lämmityselementillä ja puhaltavat sen nopeasti pyörivään rumpuun, missä ilma haihduttaa kertyneen kosteuden pyykistä. Lämpö ja kosteus poistetaan huoneesta viemäröintikanavan, ulkoseinäaukkoon tai, jos tämä ei ole mahdollista, ikkunan kautta kulkevan letkun kautta.

  • Kondensoivat kuivaajat. Ne eivät vaadi ulkoista ilmanvaihtojärjestelmää. Siksi kondensoivan kuivaajan voi asentaa mihin tahansa hyvin tuuletettuun tilaan. Pyykistä poistettu kosteus kerätään erityiseen säiliöön, joka on tyhjennettävä säännöllisesti. On myös mahdollista liittää tällainen kuivaaja viemärijärjestelmään ja poistaa kosteus ilman käyttäjän toimia.

  • Lämpöpumppukuivaajat. Tämä on energiatehokkain kondensoivien kuivaajien tyyppi. Nämä laitteet viilentävät vaatteista tulevaa ilmaa ja kuivattavat sen. Lämpöpumppukuivaajat käyttävät puolet vähemmän sähköä kuin perinteiset kondensoivat laitteet. Ne käsittelevät pyykkiä hellävaraisemmin ja toimivat hiljaisemmin kuin muut kuivaajatyypit.

Energian kulutus

Lämpöpumppukuivaajat kuluttavat vähiten sähköä. Ne kuuluvat yleensä A+++ energiatehokkuusluokkaan. Nämä laitteet voivat käyttää uudelleen pyykistä vapautuvaa lämpöä kuivaamiseen, mikä auttaa lähes puolittamaan energiantarpeen pidentämättä kuivausaikaa.

Valmistajat kehittävät myös perinteisiä kondensoivia kuivaajia. Tämän tyyppisissä parhaissa malleissa on A, A+ tai A++ energiatehokkuusluokka.

Kunkin mallin kuvauksessa esitetään energiatehokkuusluokan lisäksi myös vuosittainen keskimääräinen sähkönkulutus.

Kuinka lämpöpumppu toimii?

Lämpöpumppukuivaajat toimivat suljetussa tilassa. Sen sijaan, että kuuma kostea ilmavirta johdettaisiin ulos, se ohjataan höyrystimeen, jossa se jäähdytetään. Äkillinen lämpötilanmuutos saa höyryt muuttumaan vesipisaroiksi. Kertyvä kondensaatti poistetaan viemärikanavien kautta ja kuivattu ilmavirta lämmitetään uudelleen ja puhalletaan takaisin kuivaajan rumpuun.

Kuivaajan kapasiteetti

Kuivaajan kapasiteetti mitataan samalla tavalla kuin pesukoneiden eli kilogrammoina. Yksi kilogramma pyykkiä koostuu yhden henkilön vaatetuksesta, mukaan lukien housut, alusvaatteet, sukat ja pyyhe. Kuivaajien kapasiteetti voi mallista riippuen olla 3–9 kilogrammaa.

Suurempi rumpukapasiteetti takaa paremman ilmankierron, nopeuttaa pyykin kuivumista ja vähentää energiankulutusta. Lisätila vähentää myös huomattavasti vaikeasti silitettävien ryppyjen määrää.

Milloin valita pesukone-kuivaaja?

Kaikissa kodeissa ei ole tilaa kahdelle erilliselle laitteelle. Tällaisissa tapauksissa pesukone-kuivaaja on hyödyllinen. Se ei vain pese ja linkoa, vaan myös kuivaa pyykin. Jotta täysi pyykkikuorma saataisiin kuivaksi, se on kuivattava kahdessa osassa, koska pyykki tarvitsee enemmän tilaa kuivaamisen aikana kuin pesun aikana. Lisäksi erikoislaitteissa on yleensä enemmän hyödyllisiä pesu- ja kuivausohjelmia kuin pesukone-kuivaajissa.

Kosteudenpoistomenetelmät

Ilmastoidut kuivaajat poistavat pyykistä kertyneen kosteuden erityisen poistoaukon kautta, joka on johdettava viemäriin tai ulkoseinään. Jos kodissasi ei ole mahdollisuutta käyttää tällaista kosteudenpoistomenetelmää, paras vaihtoehto on kondensoiva kuivaaja. Se kerää kosteuden erityiseen säiliöön, joka on tyhjennettävä säännöllisesti.

  • Milloin viemäri- tai ulosvienti on välttämätön? Jos ostat ilmastoidun kuivaajan, poistoaukko on välttämätön, koska tämän tyyppiset laitteet lämmittävät ja kostuttavat huoneen merkittävästi, jos poistoaukkoa ei ole kunnolla järjestetty.

  • Milloin lisäpoistoa ei tarvita? Kondensoivat ja lämpöpumppukuivaajat eivät vaadi lisäpoistoa, koska ne keräävät kosteuden erityiseen säiliöön. Tässä tapauksessa kosteus on poistettava käsin tyhjentämällä kertyvä kosteus säännöllisesti.

Lämpötila-asetukset ja hyödylliset toiminnot

Säädettävä lämpötila mahdollistaa erilaisten kankaiden kuivaamisen vahingoittamatta niiden rakennetta ja varmistaa silittämiseen, säilytykseen tai käyttöön optimaalisen kosteustason.

  • Puuvillan ja synteettisten kankaiden kuivaaminen – nämä työtilat löytyvät lähes kaikista pyykinkuivaajista.

  • Herkkien kankaiden ohjelma – ohjelma, joka mahdollistaa silkin ja villan vaatteiden hellävaraisen ja tehokkaan kuivaamisen.

  • Reversoiva rumpu. Tässä tilassa rumpu pyörii eri suuntiin. Ilma, joka pääsee ryppyjen väliin, nopeuttaa huomattavasti kuivumista ja varmistaa tasaisen tuloksen.

  • Ryppyjen estotoiminto – se helpottaa pitkään makaavien kankaiden silittämistä kiertämällä pyykkiä pitkään kuivaamisen lopussa ja estää syvien ryppyjen muodostumisen.

Höyryohjelma

Höyrykäsitelty pyykki palauttaa tilavuutensa ja jäykkyytensä. Tämän ansiosta kankaat rypistyvät vähemmän. Höyryllä on myös toinen hyödyllinen ominaisuus – se poistaa epämiellyttävät hajut.

Nukka-suodatin

Jotta kondensoiva kuivaaja lämpöpumpulla toimisi mahdollisimman tehokkaasti ja kuluttaisi mahdollisimman vähän sähköä, kosteutta keräävän kondensaattorin on aina oltava puhdas. Tämän tehtävän hoitaa nukka-suodatin.

Mitä parempi nukka-suodatin on, sitä vähemmän likaa pääsee kondensaattoriin, jonka tukkeutuminen vähentää kuivaajan tehokkuutta. Siksi kannattaa valita kuivaajat, joissa on kaksikerroksinen nukka-suodatin.

Tämä suodatin on puhdistettava jokaisen kuivauskerran jälkeen. Erityisen kätevää on, jos kuivaajassa on itsestään puhdistuva kondensaattori.

Kenkäkori

Tämän rumpuun asetettavan lisävarusteen avulla voidaan kuivata pestyjä kenkiä, pehmoleluja ja erityisen herkkiä kangasvaatteita. Kun kenkäkori on asetettu paikalleen, käytä sille tarkoitettua kuivausohjelmaa.

Anturilla varustettu kuivaus

Tämä hyödyllinen toiminto auttaa merkittävästi pienentämään sähkölaskua. Laitteen sisällä olevat anturit analysoivat kuivattavan pyykin kosteutta ja säätävät sen mukaan kuivausjaksoa.

Kun kuivaus on loppusuoralla, lämmityselementti kytketään pois päältä ja pyykkiin puhalletaan viileämpää huoneenlämpöistä ilmaa. Näin vaatteista poistetaan sähkövaraus, kankaan kuidut suoristuvat ja palauttavat kimmoisuutensa.

Pystysuuntainen asennusjärjestelmä

Jotta pesukoneen ja kuivaajan sarja vie vähemmän tilaa, nämä laitteet voidaan asentaa pystysuunnassa toistensa päälle käyttämällä kiinnitysjärjestelmää. On kätevää, jos tässä järjestelmässä on ulosvedettävä laatikko, johon voidaan laittaa kuivattavaksi valmiit ja jo kuivatut pyykit.

Kuivaajan asenn us syvennykseen tai kaappiin

Kuivaajan toimintaan tarvitaan jatkuva ilmavirta, jonka se ottaa huoneesta. Siksi tätä laitetta ei saa asentaa pieneen kaappiin. Vähimmäisetäisyys kuivaajan sivuilla on oltava 2,5 cm, takana 5 cm ja edessä on oltava 40–50 cm tilaa. Jos pesukone ja kuivaaja asennetaan yhdessä, syvennyksen tai kaapin etupuolelle on jätettävä vähintään 45 cm ilmanvaihtoaukko.