Tietoa
Tuoteluettelo

Samsung Pyykinpesukoneet

Bigbox.fi verkkokauppa Pyykinpesukoneet jota myy yksi suosituimmista valmistajista - Samsung. Samsung Pyykinpesukoneet hinta(t) alkaen 319,40 €. Bigbox.fi:ssä on yli 56 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

Kuinka valita pesukone?

Nykyaikaiset pesukoneet pystyvät mukautumaan tarpeisiimme. Tämä katsaus tutustuttaa sinut pesukonetyyppeihin ja auttaa valitsemaan parhaiten sopivan mallin.

Pesukoneen kapasiteetti

Pesukoneen koko on tärkeä kriteeri, joka vaikuttaa tietyn mallin valintaan. Liian pieni rumpu voi heikentää pesutulosta, vaikeuttaa kotitöiden suunnittelua ja lisätä viikoittaisen pesutarpeen määrää. Pesukoneen kapasiteetti ilmoitetaan kilogrammoina. Helpottaaksemme valintaa, muistakaamme, että yksi kilogramma pyykkiä vastaa keskimäärin yhden henkilön vaatteita ja pyyhettä.

  • Pienet pesukoneet: 5-6 kg:n pesukoneet täyttävät helposti pienen perheen tarpeet. 5 kg:n koneeseen mahtuu kerralla jopa 25 puuvillapaitaa, 6 kg:n koneeseen jopa 30 paitaa tai muuta vastaavan kokoista pyykkiä.

  • Keskikokoiset pesukoneet: 7-8 kg:n pesukoneet sopivat keskikokoiselle perheelle. Lisäksi tämän kokoisessa rummussa voidaan pestä raskaampia esineitä, kuten peittoja.

  • Erittäin tilavat pesukoneet: 9-12 kg:n pesukoneet ovat ihanteellinen valinta suurelle perheelle. Nämä laitteet pesevät tehokkaasti raskaita pyykkejä, kuten peittoja, mattoja, urheilukenkiä tai suuria verhoja.

Vapaan seisovan vai integroidun pesukoneen valinta?

  • Vapaat pesukoneet: Vapaat pesukoneet ovat suosituimpia. Ne voidaan sijoittaa mihin tahansa, missä on vapaata tilaa, rajoittamatta keittiökalusteiden mittoihin, esimerkiksi kylpyhuoneeseen. Tarvitaan vain pääsy vesijohtoon ja viemäriin.

  • Integroidut pesukoneet: Integroidut pesukoneet sulautuvat paremmin kodin sisustukseen ja tulevat näkyviin vain silloin, kun niitä tarvitaan. Tällainen laite on ihanteellinen valinta avoimeen keittiöratkaisuun.

Pesukonetyypit

Pesukoneen valinta riippuu ennen kaikkea siitä, minne aiot sen sijoittaa ja kuinka paljon tilaa sille on. Useimmat valmistajat tarjoavat erikokoisia pesukoneita – vakiokokoisia, kapeita, päältä täytettäviä ja pienikokoisia.

  • Vakiokokoiset pesukoneet: Mitat (korkeus x leveys x syvyys) ovat 85 x 60 x 58 cm. Nämä pesukoneet sijoitetaan suurempiin tiloihin, noin 3-5 cm:n etäisyydelle seinästä – tämä tila tarvitaan putkien ja johtojen liittämistä varten.

  • Kapeat pesukoneet: Syvyydeltään 37-48 cm sopivat paremmin keittiöön tai käytävään.

  • Päältä täytettävät pesukoneet: Mitat ovat 85 x 40 x 60 cm. Näihin ei tarvita laajaa etuosaa, mutta lyhyiden henkilöiden voi olla vaikea ylettyä rummun pohjalle. Lisäksi koneen yläosaan on jätettävä vapaata tilaa kannen avaamista varten.

  • Pienikokoiset pesukoneet: Matalat ja kapeat, suunniteltu pienimpiin tiloihin (67 x 50 x 40 cm).

Milloin valita pesu-kuivauskone?

Kaikissa kodeissa ei ole tilaa kahdelle laitteelle. Tällöin apuun tulee pesu-kuivauskone, joka paitsi pesee ja linkoaa, myös kuivaa vaatteet. Koko pyykkimäärän kuivaamiseen tarvitaan kaksi kierrosta, sillä kuivaus vaatii enemmän tilaa kuin pesu. Lisäksi erikoistuneet laitteet sisältävät yleensä enemmän hyödyllisiä pesu- ja kuivausohjelmia kuin pesu-kuivauskoneet.

Rummun nopeus

Oikein valittu rummun pyörimisnopeus säästää aikaa ja varmistaa pesun ja linkouksen tehokkuuden.
Pesuohjelman lopussa pesukoneen rumpu pyörii suurimmalla nopeudella. Keskeisvoiman ansiosta vaatteista poistuu ylimääräinen vesi. Lingotut vaatteet ovat kosteita, mutta eivät märkiä. Useimpien pesukoneiden rummut voivat pyöriä maksiminopeudella 1200-1400 kierrosta minuutissa.
Suurempi pyörimisnopeus (1600 kierrosta minuutissa) voi olla hyödyllinen pyyhkeiden pesussa. Herkkien ja arkojen kankaiden kohdalla rummun pyörimisnopeutta on kuitenkin vähennettävä, jotta vaatteet eivät venyisi tai repeytyisi.

Energiatehokkuusluokka

Pesukoneet luokitellaan kirjaimilla A–G. Aiempi vuotuinen veden ja sähkön kulutus on nyt korvattu 100 käyttökerran kokonaiskulutuksen arvioinnilla. Lisäksi on otettu käyttöön lingotessa syntyvän melun luokat (A–D), jotka täydentävät desibeleinä (dB) ilmoitettua melutasoa.
Vuoden 2021 etiketeissä on myös QR-koodi, joka ohjaa EU:n tuotetietokantaan (EPREL), jossa on nähtävillä tuotteen tietolomake ja kaikki tiedot energiatehokkuudesta.

Melutaso

Hiljainen pesukoneen toiminta on tärkeä kriteeri, erityisesti avoimeen pohjaratkaisuun tarkoitetun mallin valinnassa.
Valmistajien tarjoamat pesukonemallit tuottavat käytön aikana melua 45–65 desibelin (dB(A)) välillä. Yläraja vastaa avonaisen ikkunan kautta tulevaa katumelua, kun taas alaraja on verrattavissa jääkaapin käyntiääneen.
Avoimessa tilaratkaisussa kannattaa valita hiljainen pesukone, jonka äänitaso on enintään 50 dB(A). Silloin sen käyttö ei häiritse kotiväen rauhaa ja laitetta voi käyttää myös myöhään illalla.
Hiljaisen toiminnan takaavat uuden sukupolven hiiliharjattomat invertterimoottorit. Ne eivät ole pelkästään hiljaisempia, vaan myös kestävämpiä kuin aiemmat mallit. Lisäksi parhaat mallit on varustettu tehokkaalla äänieristyskerroksella ja tärinänvaimennusjärjestelmillä, jotka vähentävät käytön aikana syntyvää värähtelyä.

Pesukoneen kapasiteetti

Pesukoneen koko on tärkeä kriteeri, joka vaikuttaa tietyn mallin valintaan. Liian pieni rumpu voi heikentää pesutulosta, vaikeuttaa kotitöiden suunnittelua ja lisätä viikoittaisen pesutarpeen määrää. Pesukoneen kapasiteetti ilmoitetaan kilogrammoina. Helpottaaksemme valintaa, muistakaamme, että yksi kilogramma pyykkiä vastaa keskimäärin yhden henkilön vaatteita ja pyyhettä.

  • Pikapesu: Yleisin pesuohjelma. Sillä voidaan virkistää vaatteita puolessa tunnissa, joten pikapesu on erittäin kätevä kiireisille ihmisille.

  • Urheiluvaatteiden pesu: Sopii erinomaisesti voimakkaasti likaantuneille vaatteille tai leikkikentällä likaantuneille lastenvaatteille.

  • Tahranpoisto-ominaisuus: Poistaa viini- ja muut vaikeasti poistettavat tahrat.

  • Allergiaohjelma: Poistaa vaatteista heinänuhan aiheuttavat siitepölyt ja muut allergeenit ja parantaa allergiasta kärsivien oloa.

  • Lastenvaatteet: Tämä ohjelma käyttää korkeaa lämpötilaa ja ylimääräisiä huuhtelukierroksia poistaakseen pesuainejäämät lastenvaatteista.

  • Rummun puhdistusohjelma: Käyttää kuumaa vettä pesukoneen rummun puhdistamiseen jäämistä ja bakteereista.

Annostelujärjestelmä

Automaattinen annostelujärjestelmä, jossa on suuri pesuainetankki, jota tarvitsee täyttää vain kerran muutaman viikon välein, valitsee itse pesuaineen määrän huomioiden pyykin tyypin, ohjelman ja likaisuusasteen.

Hyödylliset teknologiat ja ratkaisut

Nykyaikaiset pesukoneet on varustettu uusilla vaatehuolto-ominaisuuksilla ja ratkaisuilla, jotka helpottavat niiden hoitoa.

  • Hellävarainen pesu: Perinteinen pesuprosessi voi vahingoittaa kankaan rakennetta. Se ei sovi hyvin herkille, nopeasti muotonsa menettäville materiaaleille, kuten pellavalle, silkille tai villalle. Näistä kankaista tehdyt vaatteet kuluvat ja haalistuvat nopeasti. Pesukoneet, joissa on hellävaraisen pesun toiminto, käyttävät pesujaksoja, jotka ovat tuloksiltaan hyvin lähellä käsinpesua. Kankaat säilyvät pehmeinä, joustavina ja säilyttävät luonnolliset sävynsä pidempään.

  • Sähkön, veden ja pesuaineen säästäminen: Monet laitteet käyttävät teknologioita, jotka auttavat vähentämään sähkön ja veden kulutusta. Tällaiset pesukoneet mukautuvat erilaisiin pyykkikuormiin ja vaatteiden likaisuusasteisiin. Joissakin laitteissa on kätevä ja taloudellinen pesuaineen annostelumekanismi. Pesuainetankki on täytettävä vain kerran muutaman viikon välein. Pesukoneen valinnassa kannattaa myös tutustua teknologioihin, jotka tehostavat pesuaineen toimintaa ja mahdollistavat tehokkaan pesemisen erittäin matalassa veden lämpötilassa.

  • Pesuohjelman keskeytys ja jatkaminen: Kätevä, kun haluat lisätä pesukoneeseen unohtuneita vaatteita tai lisätä siihen linkousta vaativaa pyykkiä.

  • Wi-Fi-yhteys ja älykkäät sovellukset: Valmistajat lisäävät pesukoneisiin älykkäitä teknologioita, jotka helpottavat pesukoneen hallintaa ja huoltoa. Älypuhelinta käyttämällä voit asentaa lisätoimintoja, tunnistaa ja korjata vikoja sekä hallita pesuohjelmia etänä.