Tietoa
Tuoteluettelo

Puutarhakalusteet

Promo

Miten valita ulkokalusteet?

Heti kun lämpimät päivät alkavat, mieleen tulee kuvia kesälomista. Aurinko kaatuu terassille, grillistä tulevat aromaattiset tuoksut, viileät juomat, mukavat tuolit, pöytä herkkuineen.... Näiden visioiden toteuttamiseksi tarvitsemme täydellisen puutarhanurkkauksen. Alamme siis etsiä unelmiemme huonekaluja. Valikoima on todella laaja, joten kannattaa ottaa selvää, mikä kiinnostaa ja miksi. Autamme sinua suunnistamaan runsaiden vaihtoehtojen joukossa ja valitsemaan ulkokalusteet, jotka tekevät kesästäsi täydellisen.

Mitkä huonekalut sopivat sinulle?

Huonekalujen on täytettävä kaikki kodin asukkaiden ja vieraiden tarpeet, joten ensimmäisenä askeleena on ennakoida, kuinka moni ihminen tulee käyttämään niitä. On myös tärkeää ottaa huomioon terassin tai tontin koko ja tietenkin taloudelliset rajoitukset.

Kun ostat ulkokalusteita, voit valita mm:

  •  Valmiit ulkokalustesarjat

  •  yksittäiset ulkokalusteet

On parasta valita monipuolisia ulkokalusteita, joita voidaan helposti päivittää uusilla tuotteilla tarpeen mukaan. Niiden tulisi olla esteettisesti miellyttäviä ja ennen kaikkea säänkestäviä.

Valitse huonekalut tottumustesi mukaan

Takana ovat ne ajat, jolloin ulkokalusteet olivat muovituoleja tai torilta ostettua vanhaa pöytää. Nykyään niistä on tullut kiinteä osa kotiympäristöä. Lämpimänä vuodenaikana terassista tulee paikka työskennellä ja rentoutua. Varsinkin nyt, kun yhä useammat ihmiset valitsevat etätyön.

Kysymys valittavista puutarhakalusteista on tullut hyvin ajankohtainen, sillä sinun on mietittävä tarkkaan, pystyvätkö valitsemasi kalusteet täyttämään tarvitsemasi rentoutumis-, työskentely- ja ruokailutehtävät. Kaikilla ei ole varaa useisiin erilaisiin ulkokalustesarjoihin eri toimintoja varten. Usein on kuitenkin mahdollista yhdistää kaikki toiminnot yksinkertaisesti korvaamalla pienempi pöytä suuremmalla, valitsemalla eri tyyppinen pöytälevy tai lisäämällä lisäelementtejä.

Mistä ulkokalusteet on valmistettu?

Valmistajat tarjoavat eri materiaaleista valmistettuja ulkokalusteita. Materiaalien valinta on erittäin tärkeää, sillä niillä kaikilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Siksi kehotamme sinua vertailemaan erityyppisiä ulkokalusteita.

Perinteiset puiset ulkokalusteet

Puiset ulkokalustesarjat ovat edelleen suosittuja puutarhureiden keskuudessa. Ne voivat olla:

  •  kokonaan puusta tai

  •  puu on yhdistetty valurauta- ja teräselementteihin

Jälkimmäinen huonekalutyyppi on vakaampi ja kestävämpi. Lisäpaino vaikeuttaa kuitenkin niiden siirtämistä tai uudelleenjärjestelyä.

Puiset ulkokalusteet tarvitsevat säännöllistä huoltoa ja hoitoa säilyttääkseen esteettisen ulkonäkönsä. Talven aikana puiset huonekalut on parasta säilyttää autotallissa tai ruokakomerossa. Jos tämä ei ole mahdollista, on parempi valita muista materiaaleista valmistetut huonekalut. Eksoottisista puulajeista, kuten teakista, valmistetut huonekalut ovat kestävämpiä, mutta yleensä kalliimpia kuin muoviset, synteettiset ja metalliset vaihtoehdot.

Luonnon rottinkihuonekalut

Luonnollisesta rottinkipalmun kuoresta kudotut rottinkihuonekalut ovat tyylikäs ratkaisu, joka sopii parhaiten katettuihin terasseihin ja talvihuoneisiin ilmastossamme. Niitä voidaan käyttää myös ulkona, mutta huonekalut on usein piilotettava katon alle, sillä tämäntyyppinen materiaali ei kestä kovin hyvin sadetta ja voimakasta auringonvaloa. Rottinkihuonekalut vaativat säännöllistä hoitoa ja kunnossapitoa, ja ne on säilytettävä talvella kuivassa, ei liian kuumassa huoneessa. Silloin ne palkitsevat sinut pitkällä käyttöiällä, miellyttävällä ulkonäöllä ja luonnonmateriaalien ominaisuuksilla.

Kestävät ja tyylikkäät synteettiset rottinkikalusteet

Synteettiset rottinkihuonekalut on kudottu käsin metallirunkoon synteettisiä kuituja käyttäen. Tämäntyyppiset huonekalut näyttävät hyvältä, ovat vähän huoltoa vaativia ja säänkestäviä. Se on säilytettävä talveksi vajassa tai peitettävä erityisellä suojuksella.

Käsintehdyt puutarhakalusteet ovat suhteellisen kalliita. Suosittelemmekin tiukemmalla budjetilla olevia ostajia tutustumaan rottinkia jäljitteleviin muovihuonekalumalleihin.

Muovinen rottinki

Muoviset rottinkijäljitelmät ovat edullisempi vaihtoehto rottinki- ja synteettisille rottinkihuonekaluille. Tällaiset huonekalut ovat kauniita katsella, kestäviä, kestävät vettä, ultraviolettisäteitä ja lämpötilan muutoksia. Synteettisinä rottinkituotteina ne ovat myös erittäin helppoja puhdistaa. Talvella muovihuonekalut on peitettävä tai säilytettävä suojassa, jotta niihin ei kerry vettä.

Kokonaan pajujäljitelmästä valmistettujen mallien lisäksi voidaan valita myös huonekaluja, joissa yhdistyvät muovi-, metalli- ja puuosat. Lisäksi pöydät, joissa on karkaistu lasipinta, ovat suosittuja.

Muovi vaihtoehtona klassisille huonekaluille

Muoviset ulkokalusteet eivät ehkä herätä monissa ostajissa parhaita mielleyhtymiä - supermarkettien halpa ja huonolaatuinen valikoima ei ole antanut niille hyvää mainetta. Muovin nimen takaa löytyy kuitenkin monia kestäviä materiaaleja, jotka kestävät ultraviolettisäteitä, vettä ja lämpötilaa. Tällaisista materiaaleista valmistetut kalusteet, kuten Keterin sarjat, sopivat erinomaisesti ulkokäyttöön ja ovat edullisia.

Metallihuonekalut

Metallisia ulkokalusteita pidetään kestävimpinä, varsinkin jos niissä on korroosionestopinnoite. Huonekalujen metallirunkoihin yhdistetään usein erilaisia materiaaleja, kuten lasia, tekstiilejä ja monikerroksista puuta. Kaikki nämä materiaalit on suojattu riittävästi sään vaikutuksilta, joten ne kestävät luonnon vaikutuksia. Käytetyistä materiaaleista riippuen metallikalusteiden muotoilu vaihtelee huomattavasti, mutta yksi asia on niille yhteistä: tyylikäs tyyli ja toimivuus.

Ulkokalusteet ja sinun tyylisi

Minkä tyylisen terassin haluaisit? Tämä näkyy parhaiten valitsemissasi huonekalumateriaaleissa. Esimerkiksi luonnonpuiset huonekalut sopivat parhaiten perinteiseen maalaistyyliseen ympäristöön. Valkoiset teräshuonekalut sopivat hyvin englantilaiseen puutarhaan ja avonaiset metallihuonekalut moderniin sisäpihaan. Mukavat rottinki- tai synteettiset rottinkikalusteet, jotka sopivat melkein minne tahansa, ovat edelleen ajaton klassikko!

Mitä ovat ulkokalustesarjat?

Halusitpa sitten perustaa istuinalueen pienelle parvekkeelle, terassille tai puutarhan nurmikolle, löydät helposti sopivan vaihtoehdon ulkokalustesarjojen luettelostamme. Tällaiset sarjat on suunniteltu istuinten määrän, käytettävissä olevan alueen ja toiminnan luonteen mukaan. Ulkokalustesarjat voidaan jakaa kahteen ryhmään - ulkoruokailusarjat ja monikäyttöiset sarjat.

Ulkona käytettävät ruokailuryhmät

Tällaisten sarjojen on koostuttava pöydästä, tuoleista, nojatuoleista tai sohvista. Kokoluokasta riippuen niihin mahtuu 4-12 henkilöä. Ruokasetti on hyvä valinta, jos sinulla on suuri tila, johon mahtuu ylimääräinen oleskelualue.

Yleiskäyttöiset sarjat

Nämä kalustesarjat koostuvat yleensä matalasta pöydästä, sohvasta tai kulmasohvasta ja muutamasta nojatuolista. Niitä voidaan käyttää ulkoruokailualueena tai paikkana, jossa voi rentoutua ja keskustella rauhassa kahvikupposen äärellä.

Kaksinkertainen setti

Täydellinen parvekkeelle tai pienelle terassille pöydän ja kahden tuolin tai pienten nojatuolien kanssa. Erityisesti pieniin tiloihin kokoontaitettava kalustesarja on hyvä valinta.

Setti 3-4 hengelle

Kun ulkokalusteita käyttää 3-4 henkilöä ja terassin koko on rajallinen, on parasta valita monipuolinen setti, jossa on sohva tai kulmasohva. Silloin voit hyödyntää tilan parhaalla mahdollisella tavalla.

Setti 5-6 hengelle

Tämän sarjan kohokohta on suuri sohva tai istuinkulma. Pöytä sopii parhaiten juomille ja jälkiruoille, mutta sitä voidaan tarvittaessa käyttää myös lounaaseen tai illalliseen ulkona.

Setti 7-8 hengelle

Monikäyttöisessä sviitissä on yleensä muutama ylimääräinen paikka, joita voidaan käyttää, kun vieraat vierailevat. Jos kotonasi käy paljon vieraita, suuri pöytä tuoleineen on hyvä valinta.

Mitä muita ulkokalusteita minun pitäisi valita?

Terassi on toinen olohuone. Siksi kannattaa valita huonekalut, jotka usein yhdistetään mukavuuteen ja eleganssiin. On erittäin tärkeää suunnitella kaikki etukäteen, sillä on melko vaikeaa järjestää pehmustetut huonekalut niin, että ne täyttävät tehtävänsä hyvin eivätkä anna vaikutelmaa ahtaasta terassista. Ulkokalustesarjojen avulla on paljon helpompi hahmottaa tuleva oleskelualue.

Terassin sisustaminen ei kuitenkaan lopu ulkokalustesarjan ostamiseen. Älä unohda istuinaluetta, joka sopii erinomaisesti sängylle, riippumatolle, riipputuolille tai ehkä jopa ulkokeinulle. Nämä elementit eivät ainoastaan kannusta viettämään aikaa ulkona, vaan tekevät terassista myös viihtyisän. Pienestäkin terassista voi tulla paikka, jossa voit paeta arjen kiireitä ja rentoutua luonnossa.

Jos sinulla on usein vieraita kotona, ylimääräiset ulkotuolit, erityisesti kokoontaitettavat, voivat olla hyödyllisiä, sillä ne vievät vähän tilaa. Myöskään säilytystiloja ei pidä unohtaa. Trimmerit ja muut pihanhoitovälineet on parasta säilyttää erillisessä ulkovarastossa, kun taas pienet esineet tai lelut voidaan säilyttää siististi säilytyslaatikossa.

Miten luoda terassiympäristö?

Terassia suunniteltaessa on hyvä suunnitella huolellisesti eri alueet ja järjestää huonekalut niiden mukaisesti. Käytä aikaa määritelläksesi tarkkaan tila pöydälle ja tuoleille sekä vastakkainen nurkka, johon sijoitat esimerkiksi grillin ja lisävarusteet.

Jos laitat oleskelualueen päälle katoksen, voit käyttää terassia myös pilvisinä päivinä. On kuitenkin muistettava, että liian raskas aita voi vähentää valon määrää ja liikkumisvapautta. Tämä on otettava huomioon ennen lopullisten päätösten tekemistä. Valmistajat tarjoavat laajan valikoiman puutarhojen ja pergoloiden tyylejä ja malleja, joiden avulla voit luoda viihtyisän ympäristön ilman suuria investointeja ja vaivaa. Voit helposti siirtää rakennelman toiseen paikkaan tai tarvittaessa jopa purkaa sen talvikaudeksi.