Tietoa
Tuoteluettelo

Ruuvinvääntimet - porat

Bigbox.fi verkkokauppa Ruuvinvääntimet - porat jota myy yksi suosituimmista valmistajista - DeWalt, No-Name, Makita, Grunder, GRAPHITE. Ruuvinvääntimet - porat hinta(t) alkaen 6,35 €. Bigbox.fi:ssä on yli 354 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

Paras pora/porakone kotiisi

Porakone/porakone on välttämätön työkalu jokaisen kodinomistajan varastoinnissa. Ilman sitä pienistä kotitaloustöistä, kuten reiän poraamisesta seinään tai taulun ripustamisesta, tulee hyvin vaikeita. Porakone on myös välttämätön, jos suunnittelet kunnostus- tai rakennustöitä esimerkiksi kotona tai puutarhassa. Hyvällä poralla voi käsitellä sekä pehmeitä että kovia materiaaleja. Se tekee muutakin kuin vain poraa reikiä ja auttaa ruuvien sisään- tai ulosruuvaamisessa.

Myymälästämme löydät laajan valikoiman porakoneita, joilla on erilaiset ominaisuudet ja käyttökohteet. Poraa valittaessa on otettava huomioon useita tärkeitä seikkoja. On tärkeää vastata kysymyksiin, kuten kuinka usein aiot käyttää laitetta ja millaisesta tehosta olet kiinnostunut. Kuulostaako monimutkaiselta? Älä huoli, me hälvennämme epäilyksesi ja autamme sinua valitsemaan oikeat laitteet.

Kumpi minun pitäisi valita - porakone vai porakone/porakone?

Myymälässämme on monia vaihtoehtoja, joiden hinnat vaihtelevat suuresti. Ennen kuin aloitat etsinnät, on hyvä miettiä, millaisia töitä aiot tehdä uudella työkalullasi Yksi työkalutyyppi soveltuu monimutkaisempiin remontti- tai rakennustöihin, kun taas toinen työkalutyyppi sopii huonekalujen kokoamiseen tai muutaman reiän poraamiseen seinään.

Suosituimmat porakoneet voidaan jakaa kahteen luokkaan: harraste- ja puoliammattikäyttöön. Vähemmän monimutkaisiin ja harvemmin tehtäviin korjauksiin, kuten huonekalujen kokoamiseen, suosittelemme sähköistä ruuvimeisseliä tai porakone/porakone. Vaikka ne eivät ole yhtä tehokkaita kuin ammattikäyttöön tarkoitetut työkalut, ne selviytyvät kuitenkin useimmista kotitaloustöistä. Tällainen malli on paljon pienempi ja helpompi käsitellä, joten sitä voi käyttää kuka tahansa, jopa joku, jolla ei ole kokemusta. Toisaalta ammattimaiset tai puoliammattimaiset porat mahdollistavat paljon vakavamman työn. Ne soveltuvat erinomaisesti pitkiin käyttöjaksoihin täydellä kuormituksella, ja niissä on lisäominaisuuksia, joita ei ole saatavilla harrastajamalleissa (esim. iskuporaus).

Poratyypit: iskuporakone, käsikäyttöinen porakone, kulmaporakone.

  • Iskuporakoneissa, joilla porataan reikiä koviin materiaaleihin (esim. betoniin), käytetään pneumaattista iskutoimintoa.

  • Käsikäyttöiset porat soveltuvat parhaiten puun työstämiseen.

  • Kulmaporat on suunniteltu poraamiseen vaikeasti saavutettavissa oleviin paikkoihin, ja niitä käyttävät yleisimmin ammattilaiset.

  • Lasiporat - erittäin tarkat työkalut, joissa on timanttiporanterät, joilla voidaan helposti työstää lasipintoja.

  • Pora/porakoneissa yhdistyvät kahden työkalun toiminnot. Ne suorittavat porakoneen perustoiminnot, mutta niiden rajallisen tehon vuoksi ne eivät useinkaan sovellu monimutkaisempiin korjaus- ja rakennustöihin. On kuitenkin olemassa kalliimpia kierreporamalleja, jotka ovat lähes yhtä tehokkaita kuin iskuporakoneet. Tämäntyyppisellä poralla voit helposti porata paljon halkaisijaltaan suurempia reikiä kovempiin materiaaleihin kuin amatöörilaitteilla.

Tärkeimmät huomioon otettavat parametrit

Kun etsit itsellesi sopivaa porakone/porakone, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota muutamiin keskeisiin parametreihin. Nämä määrittävät, soveltuuko tietty malli kehittämiimme tehtäviin.

Poran teho

Teho on keskeinen kriteeri porakoneen/porakoneen valinnassa, sillä se määrittää sen kyvyn käsitellä erilaisia materiaaleja. Nyrkkisääntö on, että mitä suurempi teho, sitä parempi laitteen suorituskyky. Ruuvimeisseliporakoneen, jota käytetään pääasiassa yksinkertaisiin kotitehtäviin, tehon pitäisi olla 500-600 W, kun taas kodin työpajakoneen tehon pitäisi olla 700-800 W. Ammattikäyttöön tarkoitetut laitteet, joilla ei pitäisi olla ongelmia hyvin kovien materiaalien poraamisessa, saavuttavat usein 1000 W:n rajan tai ylittävät sen.

Vääntömomentti

Vääntömomentti newtonmetreinä (Nm) ilmaistuna, joka ilmaisee laitteen kapasiteetin. Suurta vääntömomenttia tarvitaan suurten onteloiden poraamiseen ja massiivisten ruuvien irrottamiseen. Mitä suurempi vääntömomentti, sitä tehokkaampi pora. Iskuporakoneiden suurin vääntömomentti on jopa 70 Nm.

Pyörimisnopeus

Pyörimisnopeus määrittää toiminnan nopeuden ja tehokkuuden. Klassinen porakone toimii pyörimisliikkeen periaatteella, kun taas iskuporakone käyttää lisäksi poranterän edestakaista liikettä, mikä helpottaa poraamista rakennusmateriaalien koviin pintoihin.

Poran tehotyypit

Virtalähteen tyyppi on tärkeä kriteeri tuotetta valittaessa, sillä se määrittää koneen helppokäyttöisyyden ja tehon. Virtajohdolla varustetuissa porakoneissa voi olla suurempi teho, mutta niiden liikkuvuutta rajoittaa johto, joka voi rajoittaa merkittävästi toiminta- ja liikelaajuutta. Tässä tapauksessa sinun on etsittävä lähempää pistorasiaa tai investoitava jatkojohtoon.

Toinen vaihtoehto on ladattava akku. Tätä porakonetta voidaan käyttää missä tahansa, ilman että sitä tarvitsee kytkeä verkkovirtaan. Voit ottaa akkuporakoneen mukaan matkoillesi tai työskennellä sillä puutarhassa, mutta siinä on myös haittoja. Voit käyttää tämäntyyppistä poraa vain siihen asti, kunnes akku loppuu. Jotkin valmistajat varustavat porakoneensa heti lisäakulla, joka lisää autonomisuutta. Aina on kuitenkin olemassa riski, että porakoneesta voi loppua virta kesken käytön. Lisäksi akkuporakoneet ovat usein heikompia kuin verkkovirralla toimivat porakoneet, eivätkä ne pysty tekemään samaa työtä. Ammattilaisille tarkoitetut kalliimmat akkuporakoneet ovat riittävän tehokkaita hoitamaan vaativammat tehtävät ongelmitta.

Ennen poran ostamista on tärkeää miettiä, mihin aiot käyttää sitä. Jos aiot tehdä vain satunnaisia pieniä kunnostustöitä, riittää iskuporakone tai kierrepora. Jos etsit tehokkaampaa työkalua, jolla voi tehdä raskaampia kunnostus- ja rakennustöitä, suosittelemme iskuporakonetta. Tämäntyyppisellä työkalulla voidaan työstää kovia materiaaleja, kuten betonia tai marmoria. Iskuporakoneissa on vasaran irrotustoiminto, joka on kätevä pehmeiden materiaalien työstämisessä.

Miksi tarvitset iskuporakoneita?

Iskuporakoneet ovat monipuolisia laitteita, jotka ovat välttämättömiä jokaisessa kodissa. Ne ovat käteviä, kun haluat ripustaa kuvia tai valokuvakehyksiä seinille, ja niiden avulla voit korjata televisioita, kaappeja, hyllyjä ja muita esineitä. Näitä poria voidaan käyttää muuhunkin kuin vain reikien poraamiseen - poraa voidaan käyttää esimerkiksi maalin ja laastin sekoittamiseen, poranterien ja muiden työkalujen kiillottamiseen ja teroittamiseen, ruuvien sisäänajoon tai jopa pintojen hiontaan. Riippuen siitä, mihin työhön poraa haluat käyttää, voit ostaa lisävarusteita, jotka tekevät työstä helpompaa, nopeampaa ja mukavampaa.

Hyödylliset lisävarusteet ja toiminnot

Jokaisessa porakoneessa käytetään erikoisporanteriä, joilla voidaan käsitellä eri materiaaleja. Puuta, metallia tai betonia varten on olemassa erityyppinen poranterä, joka eroaa muodoltaan ja lisäominaisuuksiltaan. Tehokkaammalla poranterällä voit porata reikiä pehmeämpiin materiaaleihin (metalliin, betoniin jne.), mutta voit myös porata halkaisijaltaan paljon suurempia reikiä. Porien lisäksi myös tarvikkeet ja laitteet ovat käteviä, jotta työstämme tulisi mukavampaa. Liukumaton päällystetty apukahva takaa turvallisen otteen ja vaimentaa tärinää, jolloin porakone ei pääse liukumaan käsistäsi. Hyödyllinen lisäominaisuus on poraussyvyyden rajoitin, jonka avulla voit porata samankokoisia reikiä toistuvasti.