Tietoa
Tuoteluettelo

Epilaattorit

Bigbox.fi verkkokauppa Epilaattorit jota myy yksi suosituimmista valmistajista - BRAUN, Philips, Braun GmbH, Beper, Panasonic. Epilaattorit hinta(t) alkaen 12,80 €. Bigbox.fi:ssä on yli 91 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

Kuinka valita epilaattori?

On olemassa monia erilaisia kehon karvanpoistomenetelmiä ja -laitteita. Tämän oppaan luettuasi sopivimman karvanpoistomenetelmän valitseminen on varmasti helpompaa.

Karvanpoistomenetelmät

Karvanpoistomenetelmät voidaan jakaa kahteen ryhmään – depilaatioon ja epilaatioon. Jos depilaation aikana poistetaan vain ihon pinnalla oleva osa karvasta, epilaattorit poistavat karvat juurineen ja karvatuppineen.

Depilaatio

Karvat voidaan poistaa mekaanisilla ja kemiallisilla menetelmillä. Yksi yleisimmistä depilointilaitteista on partakone. Kemiallisia depilointiaineita on saatavana voiteena tai emulsion muodossa. Ne sisältävät aineita, jotka hajottavat karvan proteiineja, mikä helpottaa karvojen poistamista juurista alkaen.

Mekaanisen depilaation vaikutus kestää 1–3 päivää, kun taas kemiallisen depilaation vaikutus kestää hieman pidempään. Depilointivoiteet ärsyttävät kuitenkin ihoa voimakkaasti ja voivat aiheuttaa jopa allergisia reaktioita. Vaikka karvojen ajelu ei aiheuta suurta epämukavuutta, se kuitenkin vahingoittaa ihon pintakerrosta.

  • Partakone. Suosittu karvanpoistomenetelmä, mutta sen vaikutus kestää suhteellisen lyhyen ajan.

  • Depilointivoide. Kemialliset depilointiaineet poistavat ihon pinnalla olevat karvat.

Epilaatiomenetelmä

Ei-toivotut karvat voidaan poistaa käyttämällä vahaa, sokeria tai jopa valonsäteitä. Epilaatiossa ei käytetä mahdollisesti haitallisia aineita, ja se varmistaa pitkäkestoisen sileän ihon vaikutuksen, joka kestää 2–4 viikkoa. Koska epilaation aikana poistetaan paitsi karva myös sen juuri ja karvatuppea, karvojen kasvu hidastuu huomattavasti.

Yksinkertaisin epilointityökalu on pinsetit. Karvojen poistoon voidaan käyttää myös vahaa tai sokeria. Näitä toimenpiteitä tehdään usein kauneushoitoloissa, mutta ne ovat melko kivuliaita eivätkä sovi kaikille naisille.

Kotikäyttöön soveltuvat parhaiten sähköepilaattorit. Meidän kaupastamme löydät malleja, jotka sopivat sekä kuivaan että märkään epilaatioon ja joita voidaan käyttää joko sähköverkosta tai sisäänrakennetulla akulla.

  • Pinsetit. Erinomainen työkalu yksittäisten karvojen poistoon ja kulmakarvojen muotoiluun.

  • Vahaus. Poistaa tehokkaasti vähintään 5 mm:n pituiset karvat, mutta toimenpide on melko kivulias.

  • Sokerointi. Tässä menetelmässä käytetään karamelipastaa, joka on helppo puhdistaa vedellä.

  • Epilaattori. Sähköepilaattorit poistavat karvat mekaanisesti ja jopa valonsäteiden avulla.

Kuinka valita epilaattori?

Epilaattorit ovat kahdenlaisia – levy- ja pinsettityyppisiä. Tässä osiossa käsitellään niiden samankaltaisuuksia, eroja ja ominaisuuksia.

Pinsettityyppinen epilaattori

Pinsettityyppisessä epilaattorissa on pyörivä sylinterinmuotoinen pää, johon pinsetit on asetettu shakkilautajärjestykseen. Käytön aikana pinsetit tarttuvat karvoihin ja vetävät ne ulos juurineen. Mitä enemmän pinsettejä epilaattorissa on, sitä enemmän karvoja se pystyy poistamaan kerralla. Mallista riippuen pinsettityyppisessä epilaattorissa voi olla 20–60 pinsettiä.

Mitä enemmän pinsettejä, sitä tehokkaampi epilaattori on, mutta se myös ärsyttää ihoa enemmän. Siksi suosittelemme naisille, joilla on hyvä kivunsietokyky, valitsemaan epilaattorin, jossa on 30–40 pinsettiä. Tämä mahdollistaa optimaalisen käsittelyajan ja vähentää epämiellyttävien tuntemusten mahdollisuutta.

Levymäinen epilaattori

Levymäisen epilaattorin pää koostuu pyörivistä levyistä, jotka lähestyessään toisiaan puristavat ja vetävät karvat ulos. Tämän tyyppiset epilaattorit voivat poistaa kerralla jopa 32 karvaa.

Levy- ja pinsettityyppisten epilaattorien päät voivat olla metallisia tai keraamisia. Keraamiset päät toimivat hyvin ohuiden karvojen kanssa ja sopivat herkälle iholle. Ne eivät aiheuta allergisia reaktioita ja vähentävät ihon ärsytystä. Keraamiset mallit ovat kuitenkin kalliimpia kuin metalliset.

Johdollinen vai akku?

Edullisimmat epilaattorit toimivat suoraan sähköverkosta. Nämä mallit rajoittavat liikkumisvapautta ja niitä voi käyttää vain pistorasian lähellä. Akkukäyttöiset epilaattorit ovat paljon mobiilimpia. Niitä voi käyttää paitsi kotona, myös matkoilla.

Jotkut epilaattorit ovat varustettu yhdistetyllä virtalähteellä. Ne käyttävät virtajohtoa akun lataamiseen ja epilaattorin mekanismin käyttämiseen. Tällaiset mallit ovat monikäyttöisimpiä.

Epilaattorin nopeudet

Yksinkertaisimmissa epilaattoreissa on yksi toimintatila. Kalliimmissa malleissa on 2 tai 3 nopeutta. Yhden nopeuden epilaattori sopii herkempien alueiden karvanpoistoon, mutta suurempien alueiden käsittelyssä se on vähemmän tehokas kuin kahden tai kolmen nopeuden mallit. Aloittelijoille on parasta valita kaksinopeuksinen epilaattori, koska se on helpoin mukauttaa omiin tarpeisiin.

Epilaattorin lisäosat

  • Partakoneen lisäosa – auttaa poistamaan karvat niistä kehon osista, joissa epilaattorin käyttö ei ole kätevää tai aiheuttaa suurta epämukavuutta.

  • Kasvojen epilointilisäosa – poistaa hellävaraisesti ja huolellisesti karvat pieniltä ihoalueilta.

  • Ihon kiristävä lisäosa – lisää epiloinnin tehokkuutta, sopii herkille alueille ja on erityisen hyödyllinen, jos iho ei ole vielä tottunut epilointiin.

  • Kuorintalisäosa – auttaa ratkaisemaan sisäänkasvaneiden karvojen ongelman ja uudistaa ihon suojakerrosta poistamalla kuolleita ihosoluja. Ihotautilääkärit suosittelevat kuorintaa epilointien välillä.

  • Hierontalisäosa – lämmittää ihon ja valmistaa sen epilointiin, vähentäen epämiellyttäviä tuntemuksia karvanpoiston aikana.

Kivun lievityskeinot

Valmistajat tarjoavat erilaisia ratkaisuja kivun ja ihoärsytyksen vähentämiseksi. Näitä ovat integroidut värisevät hierontalaitteet, viileää ilmaa puhaltavat tuulettimet, jotka vaativat jäätä, sekä ihon viilennystoiminto, joka käyttää epilaattorin jäähdytyselementtiä, joka on viilennetty jääkaapissa, tai viilentävää hihat.

Epilaation aikana syntyvää epämukavuutta vähentää erittäin tehokkaasti märkäepilointi. Lämmin, rentoutunut ja turvonnut iho on vastustuskykyisempi ulkoisille vaikutuksille ja vapauttaa karvanjuuret helpommin. Tämä epilointimenetelmä on mahdollista, jos valitset vedenkestävän epilaattorin.

Liukuva epilaattorin pää

Epilaattorit, joissa on liukuva epilointipää, mukautuvat kehon muotoihin ja helpottavat vaikeasti saavutettavien alueiden käsittelyä.

Paikallinen valaistus

Epilaattorin runkoon asennettu LED-valo valaisee ihon pinnan ja auttaa havaitsemaan jäljelle jääneet ja juuri kasvaneet karvat, jotta voit nauttia vieläkin sileämmästä ihosta.