Tietoa
Tuoteluettelo

Bosch Astianpesukoneet

Bigbox.fi verkkokauppa Astianpesukoneet jota myy yksi suosituimmista valmistajista - Bosch. Bosch Astianpesukoneet hinta(t) alkaen 399,00 €. Bigbox.fi:ssä on yli 117 eri malleja. Vasemmalla olevien suodattimien avulla voit helposti muuttaa haluamiesi tuotteiden parametreja löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan tuotteen. Toimitamme oikean, tähän kategoriaan kuuluvan tuotteen tuotteessa ilmoitetussa määräajassa.

Kuinka valita astianpesukone?

Astianpesukone vapauttaa perheenjäsenet hyvin epämiellyttävästä velvollisuudesta. Siksi se on yksi suosituimmista keittiöapulaisista. Se säästää aikaasi, varmistaa astioiden hygienian ja pitää huolta niiden ulkonäöstä. Tämä katsaus auttaa sinua valitsemaan optimaalisen astianpesukonemallin.

Tyypit ja kapasiteetti

Valmistajat tarjoavat kolme erilaista astianpesukonetyyppiä: vakiokokoisia, kapeita ja integroitavia. Astianpesukonetta valittaessa on otettava huomioon perheen tarpeet, sillä laitteen koko määrää suurelta osin sen kapasiteetin ja suorituskyvyn. Astianpesukoneen kapasiteetti mitataan astiastosarjoina. Yksi sarja sisältää syvän ja matalan lautasen, jälkiruokalautasen, kulhon, kupin, lasin, veitsen, haarukan, lusikan, teelusikan ja jälkiruokalusikan.

  • Kompakti astianpesukone. Tämäntyyppinen astianpesukone sopii pienelle perheelle tai yksin asuville. Työtasolle asetettava astianpesukone ei vaadi monimutkaista asennusta, joten sitä voidaan käyttää vuokra-asunnossa.

  • Kapea astianpesukone. Erinomainen valinta pieneen keittiöön, studioon tai yksiöön. Tämä astianpesukone on vain 45 cm leveä, mutta huolimatta pienistä mitoista se voi pestä jopa 10 astiastosarjaa.

  • Vakiokokoinen astianpesukone. Vakiokokoiset astianpesukoneet ovat suosituimpia. Tämäntyyppinen laite sopii hyvin suurille perheille ja ruoanlaitosta pitäville. Vakiokokoiset astianpesukoneet ovat 60 cm leveitä, joten ne on helppo yhdistää tavanomaiseen keittiökalusteeseen. Mallista riippuen ne voivat pestä 12–15 astiastosarjaa.

  • Integroitu astianpesukone. Integroitu tai osittain integroitu astianpesukone sulautuu täydellisesti keittiön sisustukseen. Ne voivat olla 60 cm tai 45 cm leveitä, ja niiden mitat eivät juuri eroa vapaasti seisovista malleista.

Mitä ottaa huomioon astianpesukonetta valittaessa?

Astianpesukonetta valittaessa on tärkeää ottaa huomioon keittiön koko, perheenjäsenten määrä ja jopa kulinaariset mieltymykset, jotka vaikuttavat siihen, millaisia astioita käytät useimmiten.

  • Arvioi astianpesukoneen mitat ja valitse sille paikka lähellä vesiputkia ja viemäriliitäntää.

  • Arvioi tarpeesi. Optimaalinen astianpesukoneen koko riippuu perheenjäsenten määrästä ja tottumuksistasi.

  • Arvioi, mitkä astianpesuohjelmat ovat sinulle tarpeen. Esimerkiksi lapsiperheille voi olla hyödyllistä astioiden desinfiointimahdollisuus, ja paljon uunin ääressä viettävät arvostavat voimakkaan pesuohjelman etuja.

Vedenkulutus

Tiesitkö, että taloudellisimmat astianpesukoneet pesevät astiat kuluttaen vain 6–7 litraa vettä? Muut mallit tarvitsevat 8–15 litraa. Jopa nämä kuitenkin pesevät huomattavasti tehokkaammin kuin käsinpesu.

Astianpesuohjelmat

Erilaisissa astianpesukonemalleissa on muutamasta aina kymmeneen erilaista pesuohjelmaa. Ne eroavat kestoltaan, vedenkulutukseltaan ja lämpötilaltaan. Varmista, että valitsemassasi astianpesukoneessa on sinulle tarvittavat ohjelmat. Tässä muutamia suosituimpia:

  • Pikapesu. Tämä ohjelma pesee astiat alle tunnissa ja on kätevä, kun saat odottamattomia vieraita. Voit käyttää sitä myös, kun peset vain vähän tai vähän likaisia astioita.

  • Taloudellinen ohjelma. Kun sinulla on enemmän aikaa, voit valita ohjelman, joka vähentää veden ja sähkön kulutusta.

  • Sekalainen kuorma. Hyvin suosittu ja usein käytetty ohjelma, joka mahdollistaa erilaisten astioiden pesun samanaikaisesti.

  • Puolikuorma. Tämä ohjelma mahdollistaa astianpesukoneen ylä- tai alaosan käytöstä poistamisen. Se on kätevä, kun haluat pestä vain vähän astioita, mutta et halua odottaa koneen täyttymistä.

  • Erittäin likaisten astioiden pesu. Tämä ohjelma pesee rasvaiset ja erittäin likaiset kattilat ja pannut korkeassa lämpötilassa.

  • Puhdistus ja kiillotus. Tämä ohjelma ei vain pese astioita, vaan antaa niille myös kiillon.

  • Hellävarainen ohjelma. Soveltuu herkille lasiastioille.

  • Pesun aloituksen viivästys. Valitse astioiden pesuaika siten, että koneen toiminta ei häiritse lepoasi.

Astianpesukoneen tehokkuusparametrit

Astianpesukone on monimutkainen laite, joten sen tehokkuutta mitataan useilla eri ominaisuuksilla.
Astianpesukoneet luokitellaan kirjaintunnuksilla A:sta G:hen. Uusi B-energiatehokkuusluokka vastaa suunnilleen entistä A+++ -23 % merkintää.
Astiaston määrän arvioimiseksi on otettu käyttöön uusi astiaston standardi. Se heijastaa tarkemmin kuluttajien tarpeita ja sisältää lisäelementtejä, kuten kattiloita.
Aiemmin käytetty vuotuinen veden ja sähkön kulutuksen mittari on nyt korvattu arvioimalla 100 työjakson kulutusta. Lisäksi etikettiin on lisätty uusia meluluokkia (A:sta D:hen), jotka selittävät desibeleinä (dB) ilmoitetun melutason.
Vuoden 2021 etikettiversiossa on myös QR-koodi. Se ohjaa EU:n tuotedatabankkiin (EPREL), josta löydät tuotteen tietolomakkeen ja kaikki tiedot energiatehokkuudesta.

Kolmas laatikko

Kolmannen laatikon omaavat astianpesukoneet hyödyntävät tilavuutensa tehokkaammin. Tämä laatikko on asennettu astianpesukoneen yläosaan ja on tarkoitettu ruokailuvälineille ja pienille astioille. Näin ollen alhaalla sijaitseva perinteinen ruokailuvälinekori muuttuu tarpeettomaksi, ja vapautunutta tilaa voidaan käyttää muille astioille.

Automaattisesti avautuvat ovet

Automaattisesti avautuvat astianpesukoneen ovet estävät kosteuden kondensoitumista ja auttavat kuivattamaan astiat tehokkaammin ilman lisälämmitystä tai tuuletinta. Kosteus pääsee haihtumaan pienen raon kautta, jolloin astiat kuivuvat täysin.

Lisäedut

Erilaisissa astianpesukonemalleissa on muutamasta aina kymmeneen erilaista pesuohjelmaa. Ne eroavat kestoltaan, vedenkulutukseltaan ja lämpötilaltaan. Varmista, että valitsemassasi astianpesukoneessa on sinulle tarvittavat ohjelmat. Tässä muutamia suosituimpia:

  • Tehokas pesu. Vältä likaisista astioista käsin puhdistamista valitsemalla astianpesukone, jossa on tehokas pesualue. Tämä alue käyttää korkeaa vedenpainetta ja selviytyy kaikkein likaisimmista astioista.

  • Joustava laatikkojärjestelmä. Liikkuva laatikkojärjestelmä auttaa hyödyntämään astianpesukoneen tilavuuden maksimaalisesti ja varmistaa tehokkaan pesun. On kätevää, jos astianpesukoneessa on taitettavat kuppien ja lautasten pidikkeet, ulosvedettävät korit ja lisähyllyt. Näin astianpesukoneessa on tilaa sekä pienille astioille ja keittiövälineille että suurille kattiloille, padoille tai uunivuoille.

Automaattinen likaisuuden tunnistus. Tämä toiminto säätelee veden kulutusta, pesuaikaa ja lämpötilaa astioiden